Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

For 38 millioner kan du fiske fra balkongen

Garasje kommer i tillegg. Se landets dyreste leilighet.

LANDETS DYRESTE: I 2. og 3. etasje i det nærmeste bygget ligger det som er landets dyreste leiligheter. Her kan man nesten fiske fra balkongen. Ill.: Knut Ramstad
LANDETS DYRESTE: I 2. og 3. etasje i det nærmeste bygget ligger det som er landets dyreste leiligheter. Her kan man nesten fiske fra balkongen. Ill.: Knut Ramstad Vis mer

På jakt etter en eksklusiv leilighet? Landets dyreste for tiden ligger på Tjuvholmen.

Rett nok er den ikke innflyttingsklar før i 2013, men det er kanskje tiden du trenger for å legge deg opp pengene. Den koster 38 millioner.

Er du villig til å flytte én etasje ned, til annen etasje, kan du imidlertid få den samme leiligheten for tre millioner mindre. Men du må fortsatt betale halvmillionen ekstra for garasjeplassen.

- Dette er en leilighet som omtrent ligger i Oslofjorden, så det er klart man betaler for beliggenheten, sier eiendomsmegler i utbyggerselskapet Tjuvholmen KS, Marianne Vik, til klikk.no.

Usolgt Totalt skal det selges rundt 900 leiligheter på Tjuvholmen. I bygget som denne leiligheten ligger i skal det selges 21. 18 av dem er allerede solgt.

- Det har vært god interesse for de tre vi har igjen, men fortsatt står vi altså igjen med de to dyreste, samt en leilighet til nesten ti millioner.

Fisking I beskrivelsen i prospektet står det at det både er fiskemuligheter og turterreng, så her er det tilsynelatende muligheter for utøvelse av friluftsliv i nærområdet.

Soverom med eget bad Leiligheten er på totalt 284 kvadratmeter, og består av kjøkken, stue og tre soverom med hvert sitt eget bad og egen garderobe, og alle soverommene har utgang til en 70 kvadratmeter stor balkong. I tillegg er det gjestetoalett og separat vaskerom.

Eneboligfølelse Det beskrives at denne leiligheten gir eneboligfølelse på Oslofjorden.

"Vi tør påstå at man her ikke vil savne eneboligen", skriver utbygger i prospektet.

Toppleilighet Klarer du ikke å vente til 2013, har Sem & Johnsen eiendomsmegling til salgs 420 kvadratmetre med luksus på Frogner.

"Leiligheten på 400 kvm troner på toppen av en klassisk og representativ "Frognergård" som er beliggende opp mot Gimlehøyden. En helt unik og gjennomført toppleilighet beliggende i et særdeles attraktivt strøk", skriver megler i prospektet.

Heis rett inn Det mangler ikke på adjektiver når leiligheten skal beskrives: "Den er særdeles smakfull og gjennomført hva gjelder arkitektur, innredningsdetaljer, materialvalg og elektrisk anlegg", står det i prospektet, som også kan fortelle at det er klargjort for 15 000 liters motstrømsbasseng på takterrassen, samt at leiligheten har fire balkonger. "Alle meget bruksvennlige, solrike og uten gjenboere", som det står. I tillegg er det heisadkomst rett inn i leiligheten.

Lever sitt eget liv I den prisklassen som disse leilighetene ligger i, er det ifølge direktør i Norges eiendomsmeglerforbund, Finn Tveter, helt andre markedsmekanismer som råder enn i det vanlige markedet.

- Boliger som er priset fra 30 millioner og oppover selges nærmest uavhengig av hvordan markedet ellers er. De som kjøper slike objekter har så mye penger at et slikt kjøp ikke gjør noe voldsomt innhugg på kontoen.

- Generelt er det slik at selv om det er press i boligmarkedet og prisene stiger, så har likevel ikke skrekken fra finanskrisen helt sluppet taket. Folk er selektive, og omløpshastigheten i markedet er på 28 dager, mens den har vært nede på 22 dager.

LANDETS DYRESTE: Helt ytterst, i 2. og 3. etasje i det bygget som ligger på utstikkeren, ligger det som for tiden er Norges dyreste leiligheter, med prislapper på 35 og 38 millioner. Ill.: Knut Ramstad
LANDETS DYRESTE: Helt ytterst, i 2. og 3. etasje i det bygget som ligger på utstikkeren, ligger det som for tiden er Norges dyreste leiligheter, med prislapper på 35 og 38 millioner. Ill.: Knut Ramstad Vis mer

Les også:
Norges dyreste og billigste
Norske arkitekter i verdenstoppen
Finn smarte interiørideer i vår inspirasjonsguide
Født med klumpfot og innvollene utenpå kroppen

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

ELEGANT: Denne leiligheten på Frogner er til salgs for 32 millioner. Skjermdump: Finn.no
ELEGANT: Denne leiligheten på Frogner er til salgs for 32 millioner. Skjermdump: Finn.no Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media