RØKT OG SØTLIG: Grillmat med følge som for eksempel barbecue-saus, krever vin med smakskraft og fruktsødme. Foto: Torbjørn Berg
RØKT OG SØTLIG: Grillmat med følge som for eksempel barbecue-saus, krever vin med smakskraft og fruktsødme. Foto: Torbjørn BergVis mer

For å finne vinen som passer best med grillet mat, er det spesielt en drue du bør se etter

Som skapt for grillmat.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Grillsesongen er i full gang, og spørsmålet om drikkefølge dukker som vanlig opp. Vin er definitivt et fullgodt alternativ til øl selv om mange sverger til førstnevnte enten på grunn av gammel vane, egen preferanse eller det praktiske aspektet. Uansett om du velger øl eller vin, er det greit å finne et produkt som leverer varene og fungerer til formålet.

Grillmat kan være så mangt, men har til felles at det får et røkt preg fra grillen, så lenge det er en kullgrill og ikke elektrisk. Dette røkte preget krever vin med karakter og smakskraft. Ofte er det en god kombinasjon om det røkte preget også går igjen i vinens aroma og smak. Dette finner vi ofte i fatlagrede varianter av både hvit og rødvin.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn