For å lykkes med grønnsaker på grillen må du jukse litt

Med litt forberedelser, kan du diske opp grønne grillete fristelser på få minutter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dinside): - For å få perfekte grønnsaker på grillen kommer du ikke utenom litt juks, sier Jan Ivar Nykvist.

Om du kan kalle det juks å forkoke grønnsakene litt, da.

En rekke grønnsaker blir mye bedre om de nesten ferdigkokte før du slenger dem på grillen - i hvert fall om du ønsker å legge dem rett på grillen, ifølge Nykvist.

Det er ikke feil å legge rå grønnsaker rett på grillen, men i mange tilfeller vil det bli utrolig mye bedre om du koker dem litt først.

Slik unngår du å overkoke grønnsaker som brekkbønner og asparges: Gi dem et isbad etterpå.

Hederlige unntak Det finnes selvsagt noen hederlige unntak. Blant dem er paprika, squash og aubergine, ifølge Nykvist.

Alle tre eksempler på grønnsaker med høyt vanninnhold.

Dersom du griller i form eller folie vil det være langt lettere å lykkes med grønnsakene Nykvist anbefaler å koke først. Men da mister du jo litt av den rå grillsmaken.

Bli en grillmester i sommer I tillegg til å være fire ganger norgesmester i grilling, har kokken Jan Ivar Nykvist ett sølv i EM- og ett sølv i VM i grilling. Han er lagleder for grillaget Team BarbieQ og er nok mest kjent for sin deltakelse i Norges Grillmester i fjor sommer, der han kom på andre plass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer