For bare en time siden var dette en helt vanlig fisk

Ser sinnsykt avansert ut, men dette klarer du fint selv.

SEI: Tenk enkelt, og én sei blir tre retter på under timen. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN
SEI: Tenk enkelt, og én sei blir tre retter på under timen. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

KØBENHAVN (Dagbladet):- Et viktig råd er å tenke enkelt, smiler kokk Per Brun.

Han eier og driver Fougaz i Torvhallerne på Israels plads i København.

Fougaz er med det et av de over 60 forskjellige utsalgsstedene ved den danske hovedstadens største matmarked, bare hundre meter fra Nørreport stasjon.

Etter en liten runde blant bodene har han hentet inn råvarene han trenger; fersk sei, spesialimportert oliven, og friske grønnsaker.

- Fra du handler fisken til tre retter er ferdig, så trenger det ikke ta lang tid, mener han.

Rett fra havet Dagens spesialkomponerte Dagblad-meny består av tre måltider laget av en og samme fisk.

En sei på tre kilo skal bli til ovnsbakte seikoteletter, brandade på rugbrød, og marinert sei med tomat i spisskål.

Brun skjærer først to stykker til hovedretten og legger dem rett på hver sin tallerken:

- Fisken er ren og fin, rett fra havet, smiler han.

Råvarer Et must er gode råvarer, understreker Brun. Særlig god olivenolje og godt salt kan gjøre gastronomiske underverker, enkelt og greit.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer