Storbyferie

For hundre år siden levde Karen Blixen i ødemarka her - i dag ligger farmen hennes midt i Nairobis mest fasjonable bydel

Karen Blixens afrikanske naturparadis er i dag omgitt av travle veier og fasjonable villaer - men bærer fortsatt hennes navn.

DEN AFRIKANSKE FARMEN: Dette er huset Karen Blixen bodde i. I dag fungerer det som museum og besøkes flittig. Foto: Tormod Brenna
DEN AFRIKANSKE FARMEN: Dette er huset Karen Blixen bodde i. I dag fungerer det som museum og besøkes flittig. Foto: Tormod Brenna Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NAIROBI (Dagbladet): For hundre år siden - hun flyttet inn i 1917 - bodde Karen Blixen sammen med sin mann, baronen Hans von Blixen-Finecke, på farmen sin - M’Bogani Farm - ved foten av Ngong-åsen utenfor Nairobi.

Etter hvert flyttet mannen ut og elskeren Denys Finch Hatton inn. Det var her hun skrev den legendariske «Den Afrikanske Farm», udødeliggjort av Meryl Streep og Robert Redford i filmen «Mitt Afrika» fra 1985.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer