Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

For mange er «Alpenes hovedstad» en stopp på veien, men Innsbruck er en attraksjon i seg selv

Du kan stå på ski i løssnø nesten ned til sentrum.

FIN GAMLEBY: Gamlebyen «Altstadt» er byens stolthet, med sitt middelaldersentrum og historiske bygninger. Foto: RUNAR LARSEN
FIN GAMLEBY: Gamlebyen «Altstadt» er byens stolthet, med sitt middelaldersentrum og historiske bygninger. Foto: RUNAR LARSEN Vis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

INNSBRUCK (Magasinet Reiselyst): Innsbruck er mest kjent som arrangør av vinter-OL i 1964 og 1976, den årlige hoppuka, og som stoppested på vei til skiresorter som St. Anton og Solden halvannen times kjøring unna.

Men den østerrikske byen er også en attraksjon i seg selv.

Historiske Altstadt Gamlebyen er Innsbrucks største stolthet. Med pastellfargede bygninger i gotisk- og renessansestil er det som å vandre tilbake i historien.

ALPENES HOVEDSTAD: Innsbrucks vakre bygninger med Alpenes ruvende tinder skaper en helt spesiell atmosfære. Foto: RUNAR LARSEN
ALPENES HOVEDSTAD: Innsbrucks vakre bygninger med Alpenes ruvende tinder skaper en helt spesiell atmosfære. Foto: RUNAR LARSEN Vis mer

Gløtter du oppover, åpenbares mektige fjell over byens tak i alle retninger. En usedvanlig vakker beliggenhet fortjener like slående byggverk.

Den mest iøynefallende bygningen er Das Goldenes Dachl - det gylne taket, men uansett hvor du titter er det historie i hver vegg.

Altstadt er liten, bilfri og utforskes til fots. Designbutikker, restauranter og kafeer tatt hus i de barokke bygningene.

Før reiste østerrikerne til nabolandet Italia for å shoppe. Nå tar motebevisste italienere turen over Brennerpasset og ned til Innsbruck, hvor utvalget av butikker overgår det som forventes av en by på størrelse med Drammen.

Urban skitur Kjent som «Alpenes hovedstad», er det naturlig nok kort vei fra by til fjell i Innsbruck.

Et langt snøballkast fra paradegata Maria Theresien-strasse, gjør tre gondoler at ferden opp til fjellkjeden Nordkette 2300 meter over havet blir en avslappende reise.

Det kan bli trangt om plassen i gondolen på de travleste dagene, men belønningen er nærkontakt med høyfjellet.

MATHALLEN: Kjøp kortreiste matprodukter i byens fargerike Markthalle. Foto: RUNAR LARSEN
MATHALLEN: Kjøp kortreiste matprodukter i byens fargerike Markthalle. Foto: RUNAR LARSEN Vis mer

Dette er også byens eget skianlegg, hvor du kan kjøre i løssnø nesten ned til sentrum, om du vil kombinere byferie med skikjøring.

Kunst og luftige hopp Det skjer også mye på den kulturelle fronten i Innsbruck. Siste skudd på stammen: Bergiselmuseum, ved foten av hoppbakken.

Inne i det moderne bygget pryder et over hundre år gammelt maleri av tyrolernes frihetskamp mot Napoleon. «Das Tirol Panorama» er 1000 kvadratmeter stort - og henger i 360 grader rundt en observasjonsplattform.

Om du ikke mister pusten av historiske penselstrøk, skal du så opp til toppen av hoppbakken - som er midt i området for slaget mot Napoleon i 1809.

UTELIV: 30 000 av byens 110 000 innbyggere er studenter. Det betyr pulserende uteliv - hver dag. Foto: RUNAR LARSEN
UTELIV: 30 000 av byens 110 000 innbyggere er studenter. Det betyr pulserende uteliv - hver dag. Foto: RUNAR LARSEN Vis mer

Her kan du nyte utsikten og en akrofobidøyvende drink i panoramarestauranten, som er nok et luftig høydepunkt i Innsbruck.