For mange er «Alpenes hovedstad» en stopp på veien, men Innsbruck er en attraksjon i seg selv

Du kan stå på ski i løssnø nesten ned til sentrum.

FIN GAMLEBY: Gamlebyen «Altstadt» er byens stolthet, med sitt middelaldersentrum og historiske bygninger. Foto: RUNAR LARSEN
FIN GAMLEBY: Gamlebyen «Altstadt» er byens stolthet, med sitt middelaldersentrum og historiske bygninger. Foto: RUNAR LARSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

INNSBRUCK (Magasinet Reiselyst): Innsbruck er mest kjent som arrangør av vinter-OL i 1964 og 1976, den årlige hoppuka, og som stoppested på vei til skiresorter som St. Anton og Solden halvannen times kjøring unna.

Men den østerrikske byen er også en attraksjon i seg selv.

Historiske Altstadt Gamlebyen er Innsbrucks største stolthet. Med pastellfargede bygninger i gotisk- og renessansestil er det som å vandre tilbake i historien.

Gløtter du oppover, åpenbares mektige fjell over byens tak i alle retninger. En usedvanlig vakker beliggenhet fortjener like slående byggverk.

Den mest iøynefallende bygningen er Das Goldenes Dachl - det gylne taket, men uansett hvor du titter er det historie i hver vegg.

Altstadt er liten, bilfri og utforskes til fots. Designbutikker, restauranter og kafeer tatt hus i de barokke bygningene.

Før reiste østerrikerne til nabolandet Italia for å shoppe. Nå tar motebevisste italienere turen over Brennerpasset og ned til Innsbruck, hvor utvalget av butikker overgår det som forventes av en by på størrelse med Drammen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.