Foreldre har større økonomiske problemer enn voksne uten barn. Slik får du kontrollen

Velstandsøkningen har gjort mange sløve, mener forbrukerøkonom.

FULL KONTROLL: Venninnene Ellen Beate Aarvold (med Ulrik 7 mnd i vogna) Tonje Stenseth (med Eira 7 mnd) og Pernille Orderud (med Hennie 7 mnd) er alle blitt mer økonomiske bevisste etter at de fikk barn. Foto: Arne V. Hoem
FULL KONTROLL: Venninnene Ellen Beate Aarvold (med Ulrik 7 mnd i vogna) Tonje Stenseth (med Eira 7 mnd) og Pernille Orderud (med Hennie 7 mnd) er alle blitt mer økonomiske bevisste etter at de fikk barn. Foto: Arne V. Hoem Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Én av fem nordmenn føler at de ikke har god nok kontroll over egen pengebruk, slår en undersøkelse fra Nordea fast. I Oslo sier én av ti at de har fått nattesøvnen ødelagt på grunn av bekymringer i privatøkonomien.

- Det er oppsiktsvekkende at så mange ikke har god oversikt over økonomien. Velstandsøkningen har gjort mange sløve. Behovet for å ha god oversikt over økonomien er ikke der. Bare de færreste skriver husholdningsbudsjett, og overraskende mange vet ikke hva som går inn og ut av kontoen. Det fører gjerne til at vi sløser mer, sier Elin Reitan, forbrukerøkonom i Nordea.

Allerede abonnent? Logg inn

Våre beste tilbud!

Dagbladet Pluss

Mer å snakke om

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer