- Forelskelse er genialt

Som art er vi helt avhengig av å forelske oss.

DEILIGE FØLELSER: Vi forelsker oss hele året, men mest om sommeren. Det er bare sunt, sier ekspertene. Foto: NTB SCANPIX / MICROSTOCK
DEILIGE FØLELSER: Vi forelsker oss hele året, men mest om sommeren. Det er bare sunt, sier ekspertene. Foto: NTB SCANPIX / MICROSTOCK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Forelskelse står sentralt i litteraturen, i musikk og i bøker. I generasjoner har den fascinert oss.

I følge Terje Bongard er forelskelsen medfødt, utviklet og nedarvet fra våre forfedre. Bongard er atferdsøkolog og forsker ved Norsk institutt for naturforskning (NINA).

- Følelser utgjør hjernens belønnings- og straffesystem. Forelskelsen er kanskje den aller sterkeste belønningsfølelsen man kan ha. Det er ikke en følelse du kan lære deg til. Forelskelsen ligger i den nedre delen av hjernen, den såkalte «reptilhjernen», og fører til at vi ønsker og strever etter en bestemt partner.

BLACK WEEK TILBUD - Få Dagbladet Pluss til -50% de neste 6 måneder

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

39,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 39,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Spar 50%

39,-

Per måned

Totalt 234,- for 6 mnd

*Black Week tilbudet på 234,- gir deg tilgang til Dagbladet Pluss i 6 mnd, og abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris (79,- / mnd) etter endt kampanjeperiode.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer