OPPSKRIFT PÅ FORRETT MED FETAOST: Denne forretten er kul, enkel og kjempegod. FOTO: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ FORRETT MED FETAOST: Denne forretten er kul, enkel og kjempegod. FOTO: Erik HannemannVis mer

Forrett på fem minutter

For deg som liker god stemning.

Det å lage til et hyggelig selskap begynner gjerne før middagen. Det begynner med snacksen.

Det er ikke bare hjemme det funker sånn. I boka White Slave av den britiske kokken Marco Pierre White forteller han om et møte med de sagnomsuste Michelinagentene. De fortalte rett ut at han måtte servere bedre kaffe og, ikke minst, bli bedre på amuse-gueule (som like gjerne kalles amuse-bouche).

Som han skriver, en måned senere hadde han de beste amuse-gueules i London og den beste kaffen penger kan kjøpe.

På fine restauranter er det amuse gueule som kommer før det egentlige måltidet begynner. De bestilles aldri, de bare kommer som en ouverture og skal gi deg noen forventninger og en idé om kjøkkenets filosofi.

Forretten alle liker Det er enkelt å lage denne foretten. Nå håper jeg bare noen lar seg friste. Tanken er simpelthen å blande frisk melon, fetaost, pinjekjerner og litt balsamicoeddik.

Forrett med melon og mynte Jeg tar med to til i samme slengen. Den første er en munnfull melon, mynte og agurk. Det er friskt og appetittvekkende og kan serveres sammen med litt musserende.

Den andre skiller seg fra de andre fordi den lages som en enkel pizza (med klassisk bunn), er varm og litt mer fyldig. Likevel er det ikke nok til å kvalifisere som en forrett. Ostebrødet skal bare serveres i små biter slik at man ikke blir for mett.

Alle oppskriftene finner du nedenfor!


Les også:
Slik blir det tre forretter av en salmalaks
Dette er det beste brødet du kan bake
Her er alle ukemenyene
Denne kyllinggryta lager du i dag
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.