Forsikringsbransjens verste skrekkbilder

Vanvittige bilder fra norske hytter og hus.

VANNSKREKK: Vannskader på norske hytter slår alle rekorder. Dette bildet er fra en hytte på Bjorli med mildt sagt store vannskader.   FOTO: If Skadeforsikring)
VANNSKREKK: Vannskader på norske hytter slår alle rekorder. Dette bildet er fra en hytte på Bjorli med mildt sagt store vannskader. FOTO: If Skadeforsikring) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Når skadeomfanget i år summeres vil forsikringsbransjen konkludere med at 2010 ble et spesielt rekordår når det gjelder vannskader.

Både antall vannskader og erstatningsutbetalinger har økt dramatisk sammenlignet med året før, viser tall fra Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO).

Har du tenkt på hva slags forsikring du har? Ifølge FNO har mange selskaper såkalte prosentvise egenandeler.

Det innebærer at dess eldre utstyret er, jo mindre dekker forsikringen.

Frostskader - Mange av skadene kan relateres til frosten. For flere steder hvor det normalt sett ikke pleier å være så kaldt, fikk også merke kulda sist vinter, forklarer kommunikasjonsdirektør Leif Osland i FNO.

Tallene viser at forsikringsselskapene fikk 61 000 innmeldte vannskader de ni første månedene av 2010. Totale erstatninger er rekordhøye 2,1 milliarder kroner i samme periode.

Stort skadepotensial - Ja, når det gjelder vannledningsskader, spesielt på hytter, så er det dyster lesning, innrømmer Jack Frostad i If Skadeforsikring.

Moderne hytter har ofte mange tappepunkter og mye sanitærutstyr. Skadepotensialet er derfor stort dersom vannet i rørene fryser til is innvendig og sprenger rørene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer