Kritisk jodmangel:

Forskere: - Absolutt grunn til bekymring

Slik sikrer du deg nok jod.

KILDE TIL JOD: Det er fullt mulig å få nok jod via vanlig mat og drikke, men for mange innebærer det at de må gjøre noen endringer i kosten. Hvit saltvannsfisk har et naturlig høyt innhold av jod og kan være en god kilde for de som spiser en del fisk. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
KILDE TIL JOD: Det er fullt mulig å få nok jod via vanlig mat og drikke, men for mange innebærer det at de må gjøre noen endringer i kosten. Hvit saltvannsfisk har et naturlig høyt innhold av jod og kan være en god kilde for de som spiser en del fisk. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Forskere har lenge slått alarm om jodnivået blant unge, norske kvinner.

Melk og meieriprodukter er en av hovedkildene til jod i kostholdet. Nye tall fra Melk.no viser at hele to av ti kvinner i alderen mellom 23-29 år har redusert eller tror de kommer til å redusere inntak av melk i løpet av det neste året. For kvinner mellom 18-22 er dette tallet høyere og over 30 prosent skal, eller vurderer å droppe melka.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer