Demens

Forskning kan gi svar på hvordan forhindre demens, og i beste fall behandle sykdom som alzheimer

Slik skal forskerne knekke demensgåten.

TIDLIG TEGN: At du ikke lenger får til det som før var lett, kan være et tidlig tegn på demenssykdom. Alzheimers sykdom starter gjerne i hjernen 20 år før det gir symptomer. Når det oppdages, er sykdommen gjerne kommet langt.
 Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
TIDLIG TEGN: At du ikke lenger får til det som før var lett, kan være et tidlig tegn på demenssykdom. Alzheimers sykdom starter gjerne i hjernen 20 år før det gir symptomer. Når det oppdages, er sykdommen gjerne kommet langt. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Demenssykdommer vil bli mer vanlig etter hvert som befolkningen blir eldre. I dag har rundt 77 000 nordmenn en demenssykdom. Antallet er ventet å fordoble seg fram mot 2040.

Alzheimers sykdom er den vanligste formen for demens. I dag finnes ingen behandling. Noen medisiner kan dempe symptomene, men de stopper ikke selve sykdommen.

Det aller beste hadde vært å kunne hindre at alzheimer oppstår.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer