Forsøkte å forklare russerne at det neppe smakte særlig godt å grille en hel hjort

Så fikk kjøkkensjefen på vestlandshotellet en genial idé.

KRONHJORT:  Hvert år felles det ca 35 000 hjort i  Norge. De færreste blir delt opp og sydd sammen igjen før de havner på grillen. Foto: ODDMUND LUNDE
KRONHJORT: Hvert år felles det ca 35 000 hjort i Norge. De færreste blir delt opp og sydd sammen igjen før de havner på grillen. Foto: ODDMUND LUNDE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet)  Russiske turister er mest fornøyde med ferien i Norge, viser en undersøkelse fra Innovasjon Norge.

Utenlandske turister var også mest fornøyde med servicenivået her i landet, viste den samme undersøkelsen.

Ikke rart når kjøkkensjefen deler opp en hel hjort og syr den sammen igjen for å tilfredsstille gjestene.

Russiske turister Ledergruppa i et russisk selskap hadde samling på et hotell i Glomset utenfor Ålesund. De ville ha helstekt hjort på grillen til avslutningsmiddagen.

- Vi forsøkte å forklare russerne at det neppe vil smake særlig godt, forklarer Terje Devold, administrerende direktør i 62 grader nord, som eier blant annet Storfjord hotell.

Når man griller hele dyr over grill er det vanlig å steame eller steke dyret i en stor ovn for at kjøttet ikke skal bli tørt ytterst og rått innerst. Med en hel hjort ble det vanskelig, det fantes ingen ovn som kunne ta hele skrotten.

Helstekt hjort blir ganske tørr og lite smakfull. Hjortekjøtt skal helst ha en temperatur på 52 grader.  Kreativ kjøkkensjef Men kjøkkensjefen på Storfjord hotell hadde en kreativ løsning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer