Forsøkte å smugle pytonslange i bagasjen

Funnet i datamaskin.

UBUDEN GJEST: En levende pytonslange ble forsøkt sendt i bagasjen i et fly som skulle lette fra Miami. Dette eksemplaret er fotografert i Dyreparken i Kristiansand. Foto: NTB Scanpix
UBUDEN GJEST: En levende pytonslange ble forsøkt sendt i bagasjen i et fly som skulle lette fra Miami. Dette eksemplaret er fotografert i Dyreparken i Kristiansand. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Har du sett grøsseren «Snakes on a Plane»? Det hadde muligens kvinnen som skulle fly fra Miamis internasjonale flyplass i Florida til Barbados sist søndag.

Men i motsetning til passasjerene i filmen, kom damen aldri fram til bestemmelsesstedet. Det gjorde heller ikke dyret hun forsøkte å lure meg seg om bord i flyet - en pytonslange.

Det skriver Miami Herald.

Slangen var gjemt inne i et datakabinett som ble sjekket inn som bagasje. En obligatorisk gjennomlysning av bagasjen avslørte at den inneholdt organisk materiale, og sikkerhetsvaktene fulgte prosedyren og tilkalte bombegruppa.

De fant kjapt ut at dette ikke dreide seg om sprengstoff, men en levende pyton.

Fikk bot

- Det viste seg at dette ikke var noe forsøk på terrorisme, sier Sari Koshetz i Tranportation Security Administration.

Men en levende slange oppfattes likevel som en trussel, og er i likhet med en rekke andre dyr, slett ikke tillatt i bagasjen.

- Dyr av flere slag er kjent for å kunne rømme og tygge i stykker elektriske ledninger, noe som kan få et fatalt resultat, sier Koshetz.

Passasjeren ble bøtelagt. Og slangen? Den ble tatt hånd om av den lokale viltnemnda.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer