FORSPILL ER VIKTIG:  Mange par som har vært sammen en stund hopper over forspillet og går rett på sak. Det er dumt, for et pirrende forspill kan nemlig øke gleden og forventningene deres. FOTO: APOPS - FOTOLIA
FORSPILL ER VIKTIG: Mange par som har vært sammen en stund hopper over forspillet og går rett på sak. Det er dumt, for et pirrende forspill kan nemlig øke gleden og forventningene deres. FOTO: APOPS - FOTOLIAVis mer

Forspill gir bedre sex - både for han og henne

- Ikke gå rett på sak, sier ekspertene.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dessverre er den bitre sannheten slik at når et forhold har gått seg til, blir ofte innsatsen på forspillfronten dårligere og i noen tilfeller også ikke-eksisterende.

Peder Kjøs, som er spesialist i klinisk voksenpsykologi og KKs faste ekspert innen sex- og samliv, forklarer at det er ganske vanlig at forspillet dabber av med tiden.

- Det er nok mange par som hopper over forspillet og går rett på sak, særlig når de har vært sammen en stund og sexlivet har blitt rutinepreget. Når man er trøtt og sliten orker man kanskje ikke å engasjere seg like mye og bruke mye tid - og derfor blir det gjerne kjapp sex uten noe særlig forspill, forklarer han.

Ifølge Maria K. Ebbestad, som er nettredaktør og presseansvarlig i Kondomeriet, er forspill en viktig del av samleiet og alle mennesker, uavhengig av kjønn, trenger dette for å sette hjernen i sexmodus.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn