Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Ryanair:

Først åpnet de opp for fagforeninger, nå vil de kutte ut plasten - hva skjer med Ryanair?

Eksentriske Michael O'Leary overrasker igjen.

BEST I MILJØKLASSEN: Ryanair har offentliggjort planer om å bli verdens grønneste flyselskap i løpet av de nest fem åra. Foto: NTB Scanpix
BEST I MILJØKLASSEN: Ryanair har offentliggjort planer om å bli verdens grønneste flyselskap i løpet av de nest fem åra. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ryanair-sjef Michael O'Leary har flere ganger uttalt stor skepsis til om klimaendringene er menneskeskapte. I 2010 kalte han påstanden for noe som kan oversettes til «hestepiss» og hevdet at miljøaktivistene var i ferd med å føre verden tilbake til 1800-tallet.

HELOMVENDING: Ryanairs konsernsjef Michael O'Leary. Foto: NTB Scanpix
HELOMVENDING: Ryanairs konsernsjef Michael O'Leary. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nå er helomvendingen total: Ryanair har gått offentlig ambisjon om å bli «verdens grønneste flyselskap», skriver the Telegraph.

Forplikter seg

Nylig annonserte markedssjef Kenny Jacobs:

- Vi er veldig glade over å annonsere vår miljøplan som forplikter oss til å eliminere all ikke-resirkulerbar plast innen fem år.

For å nå de ambisiøse målene snakker Ryanair om å erstatte alt plastbestikk, alle kaffekopper laget av plast og masse annen plastartikler med tilsvarende laget av andre og mer miljøvennlige produkter.

Fem millioner tonn

I fjor opplyste den internasjonale luftfartsorgansiasjonen IATA (Internation Air Transport Association) at flypassasjerer alene genererte mer enn fem million tonn avfall og at dette ville øke til det dobbelte innen 15 år om ikke noe ble gjort.

Nå tar altså det både elskede og forhatte irske lavprisselskapet et initiativ for å gjøre noe med problemet.

Fagforeninger

Og - dette er ikke den eneste helomvendingen Michael O'Learys selskap har stått for de siste månedene. Senest i september i fjor sa konsernsjef O'Leary at «helvete ville fryse til is» før selskapet ville godta fagforeninger.

I slutten av januar i år skrev O'Learys selskap under en avtale med den britiske pilotforeningen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media