Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Først ser den slik ut ...

Men etter noen timer blir denne ATV-en noe helt annet.

GALSKAP PÅ HJUL: En ATV med karbon-nøytral V12-motor på 500 hester er bare én av de definitivt eksentriske kreasjonene fra franske Lazareth, som igjen er i ilden på bilutstillingen i Genève i disse dager. Foto: LAZARETH
GALSKAP PÅ HJUL: En ATV med karbon-nøytral V12-motor på 500 hester er bare én av de definitivt eksentriske kreasjonene fra franske Lazareth, som igjen er i ilden på bilutstillingen i Genève i disse dager. Foto: LAZARETH Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DinSide: Triazuma Snow, kaller franske Lazareth denne kreasjonen. Den mildt sagt eksentriske produsenten av spesialpreparerte motorsykler, såkalte quads og biler, har funnet ut at det kunne være nyttig for enkelte å kjøre på vei med sin ATV opp til fjellet, for deretter å forvandle kjøretøyet til snøscooter og fortsette ferden på snø.

Dette selvsagt der det er tillatt å bruke snøscooter.

Belte og meier Triazuma Snow dreier seg ganske enkelt om en «snow kit», der de to drivende bakhjulene erstattes med beltedrift, og de to forhjulene med dempede meier. I løpet av noen timer, som er tida oppgraderingen tar, er framkommeligheten i det vinterlige element nærmest garantert.

Det kan minne om idéen bak Quadski, som vi tidligere har omtalt her, bortsett fra at her er det snø og ikke vann det dreier seg om.

Allsidige Lazareth Men Lazareth driver med mye annet, og i Genève stiller de ut en slags «barchetta», som de hevder verken er bil eller motorsykkel.

FLERBRUK: Fra ATV til snøskuter. Helårsdoning for spesielt interesserte. Foto: LAZARETH
FLERBRUK: Fra ATV til snøskuter. Helårsdoning for spesielt interesserte. Foto: LAZARETH Vis mer

Den minner på mange måter om konseptbilen EX1, som Peugeot viste i 2010.

Wazuma GT er utstyrt med en V8-motor fra Jaguar som presterer 375 hestekrefter, hvilket er mye i et kjøretøy som veier under et tonn (985 kilo). Dreiemomentet er 525 newtonmeter ved 3600 omdreininger, og kreftene går til bakhjulene via en 5-trinns automat.

Se også bildet til høyre av Lazareth Wazuma GT på Franco Sbarros årvisse stand på den sveitsiske bilutstillingen.

Mini med V8-motor Lazareth Auto-Moto ble grunnlagt i 1998. Gründer og eier Ludovic Lazareth er nettopp en disippel og venn av Franco Sbarro, og har gått på hans «kreative høyskole» i Frankrike.

BIL? MOTORSYKKEL? Nei, ingen av delene. Dette er et... sports-kjøretøy, ATV-basert med en høy-ytelses motorsykkelmotor, men med et bil-lignende karosseri, ratt og girspak. Wazuma GT heter det lille vidunderet.  Foto: SALON DE L'AUTO
BIL? MOTORSYKKEL? Nei, ingen av delene. Dette er et... sports-kjøretøy, ATV-basert med en høy-ytelses motorsykkelmotor, men med et bil-lignende karosseri, ratt og girspak. Wazuma GT heter det lille vidunderet. Foto: SALON DE L'AUTO Vis mer

Lazareth er etablert nær Annecy, ved foten av Alpene, og startet som preparatør med trimming og tuning, til han begynte å utvikle egne produkter. Dette inkluderer både en spesiell ATV-rekke og kraftig oppgraderte versjoner av Mini. Han utstyrte dem med V8-motor med så mange hestekrefter at enhver sjanse til å få dem godkjent for bruk på vei ble forspilt.

Lazareth vakte oppsikt for noen år siden da han utstyrte den beskjedne bybilen Renault Twingo med en V8 midtmotor.

ATV med V12-motor! Quad-familien med gjennomgangstemaet Wazuma er stort sett beregnet for bruk på vei, kraftig motoriserte og fintunet for sportslige kjøreegenskaper. Den mest spektakulære var muligens Wazuma V12 med 500-hesters bioetanol-motor.

Andre modeller i rekken er Wazuma R1, Wazuma V8 F, Wazuma GT, Quadrazuma, Triazuma, og altså Wazuma Snow.

IKKE ORIGINAL: Lazareths tuning-røtter skinner gjennom i denne spinnville Twingoen med V8-motor - midtmontert! Foto: LAZARETH
IKKE ORIGINAL: Lazareths tuning-røtter skinner gjennom i denne spinnville Twingoen med V8-motor - midtmontert! Foto: LAZARETH Vis mer

En relativt futuristisk snøscooter ved navn Motoneige Bad kompletterer i hovedsak galleriet.

Rikfolk Lazareth har kjentfolk som Vin Diesel, Gerard og Guillaume Depardieu, sangerinnen og skuespilleren Lorie, Chris Brown og prins Albert av Monaco på kundelista. Så er heller ikke hans spesielle doninger billige. ATV-en Wazuma V12 koster for eksempel rundt 1,2 millioner kroner.

Les også: Watercar, jeepen som går til lands og til vanns!

Saken ble opprinnelig publisert på DinSide. Les her.

SNØSCOOTER: Motoneige BAD, en svært futuristisk utseende snøscooter. Foto: LAZARETH
SNØSCOOTER: Motoneige BAD, en svært futuristisk utseende snøscooter. Foto: LAZARETH Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!