Fortsatt ikke i mål med maten til nyttårsfesten? Sjekk denne menyen og vinlista

Kokk Karla Siverts' og vinekspert Robert Lies beste tips.

NORSK: Karla Siverts bruker norsk sjøkreps som forrett når hun lager festmat til nyttårsaften. Krepsen blander hun med eksotiske smaker. Foto: METTE MØLLER
NORSK: Karla Siverts bruker norsk sjøkreps som forrett når hun lager festmat til nyttårsaften. Krepsen blander hun med eksotiske smaker. Foto: METTE MØLLER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere matsaker på db.no/mat Til nyttårsfesten serverer Karla en fristende treretter bestående av sjøkrepscurry, sprøstekt and og tilslørte klementiner.

En fin blanding av innovasjon og tradisjon, som er Karlas varemerke i jobben som kjøkkensjef på trendrestauranten Smalhans.

- Vi nordmenn bytter ikke ut ribbe og pinnekjøtt på julaften, men når romjula kommer frister det med nye smaker, sier Karla.

Hun tilsetter litt ekstra lime og ingefær i en fargerik curry laget på blant annet sjøkrepskraft og kokosmelk.

Verdens beste Sjøkrepsene stekes lett i smør og hvitløk og legges oppi til slutt, sammen med litt ekstra frisk koriander.

- Norske sjøkreps er verdens beste. Men de er dyre, så derfor er det fint å bruke dem i en forrett. Da trenger du ikke så mange, sier Karla. Skallet bruker hun til kraft, som gir en nydelig smak til curryen.

- Dette er en lett og smaksrik forrett, helt perfekt før den litt tyngre hovedretten, sier Karla.

Stekt and Stekt and med masse godt tilbehør er en av Karlas favoritter.

I Danmark spiser nesten alle and en eller annen gang i løpet av jula, mens vi ikke er så vant med andestek i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer