Du leser nå Dagbladet Pluss

«Fostermoren» myrdet hundrevis av barn

I løpet av 30 år drepte Amelia Dyer minst 400 barn hun hadde lovet å ta vare på.

FOSTERMOREN FRA HELVETE: Under rettsaken forklarte Amelia Dyer at «Jeg likte å se på dem når jeg la snaren rundt halsen deres, men snart var alt over.» Foto: Wells Asylum/Wikimedia Commons
FOSTERMOREN FRA HELVETE: Under rettsaken forklarte Amelia Dyer at «Jeg likte å se på dem når jeg la snaren rundt halsen deres, men snart var alt over.» Foto: Wells Asylum/Wikimedia CommonsVis mer

Evelina Marmon var bare 25 år. Men hun var redd livet hennes allerede var ødelagt. Noen år tidligere hadde hun reist fra landsbygda til London. Der fikk hun jobb som barjente på puben Plough Hotel i Cheltenham. Evelina var søt, blid og ble snart populær. Og nå var hun gravid.

Som siste utvei satte Evelina en annonse i avisa Bristol Times & Mirror: «Ønsket: Respektabel kvinne for å ta vare på et barn.»

Svaret overgikk alt Evelina hadde håpet på:

«Det ville glede meg å ta vare på et lite pikebarn som jeg kunne oppdra og kalle mitt eget. Vi er enkle, huslige mennesker fra trygge kår. Vi bor i vårt eget hyggelige og komfortable hus. Jeg vil ikke ha et barn for pengenes skyld, men for selskapet og hjemmehyggen. Min mann og jeg elsker barn, men har ingen selv. Hos meg vil et barn få et godt hjem og en mors kjærlige omsorg. Selv om jeg vil oppdra barnet som mitt eget, kan moren besøke det så ofte hun ønsker.»

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.