Fra 1. april kommer du ikke inn i USA uten riktig pass

Må ha biometriske data og signatur om du bruker ESTA.

NYE ESTA-REGLER: Etter utgangen av mars 2016, må alle som benytter seg av ESTA når de skal på reise til USA, ha et biometrisk pass. Foto: NOEL MOORE / SHUTTERSTOCK / NTB SCANPIX
NYE ESTA-REGLER: Etter utgangen av mars 2016, må alle som benytter seg av ESTA når de skal på reise til USA, ha et biometrisk pass. Foto: NOEL MOORE / SHUTTERSTOCK / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.(Dagbladet): Skal du til USA etter 1. april i år må du sørge for at passet ditt kan leses elektronisk, ellers kan du få problemer. 

Reisebyråer og flyselskaper som SAS og Norwegian, har allerede varslet sine reisende om endringene på sine hjemmesider.

Dersom passet ikke kan leses elektronisk, og ikke har biometriske opplysninger og signatur, må du søke om visum hos Den amerikanske ambassaden.

Norge er ett av i alt 38 land som deltar i det amerikanske Visa Waiver Programmet (VWP). Det gjør at du kan bruke elektronisk søknadsskjema for reiseautorisasjon til USA, en såkalt ESTA-søknad.

Dermed kan nordmenn besøke USA som turister, eller bruke USA som transittland, ved bare å ha et maskinlesbart pass - såkalt E-pass.

Dette kalles ifølge politiet.no et biometrisk pass, fordi opplysningene om deg ligger lagret slik at det kan leses av en datamaskin.

Har du merket? Med E-pass og ESTA slipper du i utgangspunktet å måtte søke turistvisum før avreise fra Norge. Men uten ESTA eller visum vil du bli avvist på flyplassen i USA. Du kan bare søke om ESTA elektronisk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer