Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

- Fra et klimaperspektiv er det fint å redusere kjøttforbruket, men sunnhet må gå først

Professor tar oppgjør med mathysteriet.

BRUK HODET: Har du et overvektsproblem, er det lurt å investere litt tid i å skaffe seg kunnskap om maten. -  Det finnes ikke ett sett med råd som passer for alle, sier ernæringsprofessor Birger Svihus. Maten du finner i butikken er helt ufarlig, og sunn, mener han. Foto: Lars Eivind Bones
BRUK HODET: Har du et overvektsproblem, er det lurt å investere litt tid i å skaffe seg kunnskap om maten. - Det finnes ikke ett sett med råd som passer for alle, sier ernæringsprofessor Birger Svihus. Maten du finner i butikken er helt ufarlig, og sunn, mener han. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

Ernæringsprofessor Birger Svihus går hardt ut mot kostholdshysteriet i ny bok. Litt kunnskap om maten og sunn fornuft er alt som skal til. Men vi gjør det vanskeligere enn det trenger å være.

- Maten i seg selv er ikke årsak til helseproblemene - det er heller vårt forhold til maten som er problemet, sier Birger Svihus, professor i ernæring ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet.

Denne uka kom hans bok «Spiselig - en fortelling om maten og mennesket» i handelen. Her tar han et oppgjør med det han mener er misforståelser om hva som er sunn mat, og kommer med sine egne kostråd.

Kosthysteri

- Min misjon er å bidra til å avdramatisere maten. Bruk av tilsetningsstoffer og prosessering har en viktig funksjon, sier Birger Svihus. Han fortsetter:

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

1 UKE*

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr uke. 0,14 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55kr/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(3,3 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr måned. 3,3 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

6 MÅNEDER**

KUN 30 KR/MND- 60% rabatt

180 kr

(1 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER** 180 kr 6 måneder. 1 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449kr/6mnd) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (55kr/uke). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (449kr/6mnd). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?