RUDI GARD:  Amund Rudi (9 år) viser fram en av geitene på garden. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
RUDI GARD: Amund Rudi (9 år) viser fram en av geitene på garden. Foto: JOHN TERJE PEDERSENVis mer

Fra gard til gard i Gudbrandsdalen

Åtte god grunner til å besøke Gudbrandsdalen akkurat nå.

|||Fra fredag den 16 juli til og med 25.juli går sommerens  Gardmillom av stabelen i Gudbrandsdalen. Det betyr kultur, mat og opplevelser for store og små på Kulturgarder i Gudbrandsdalen.

Arrangementer Her er god mat og drikke, bli med på bakekurs, smake på økologisk mat  eller nyt en flere retters Gardmillommeny. Sove på seter eller stabbur, bli med på vinsmaking eller champagnesmaking med kurs i sablering, eller sitte på tunet og klappe geiter. Her er arrangementer for alle smaker og interesser. Foredrag om Bjørnstjerne Bjørnson, kunstutstillinger eller pilegrimsvandringer.

Åtte garder
Her er gardene og en smakebit på noen av opplevelsene de frister med under sommerens Gardmillom:

Aukrust Gard & Urteri. Lom
Gardsbutikk og urtehage med 200 vekster. Billedutstilling av kunstneren Finn Moe fra Gausdal. Bokkafe med bøker av og om lokale diktere. Trylling.

Brimi Sæter, Lom
Dagligliv på en sæter med dyr, mjølking, ysting og sæterkost. Gardsbutikk og overnatting. Opplev et sæterdøgn. Barneridning og låvekafe. 4-retters sætermeny.

Helle, Vågå
Overnatting og frokost. Fotoutstilling og servering av kaffe.

Valbjør, Vågå
Gardsbutikk, gardshage og urtehage, demonstrasjon av handverk som skinnarbeid, spinng og vøling av tre. Handverkutsalg. Garden fra middelalderen driver økologisk med sau og geit med utsikt over Vågåvatnet og Jotunheimen. Barnas dag.

Gammel-Kleppe, Vågå
Enkel middag på gardskjøkkenet, eller bestill din egen tre retters menhy, Kunstutstilling og åpen gard. Champagnesmaking og kurs i sablering.

Nordre Ekre Gård, Heldal
Gardshotell og restaurant.  Sov i en romantisk himmelseng ved klebersteinspeisen i det gamle kårhuset eller på stabbursloftet. Gardsbutikk. Strikkeutstilling. Gardmillommeny hver kveld.  Prøv takkebakst .

Rudi Gard, Sør-Fron
For ellevte året  ønskes velkommen til konserter, revy, servering, utstillinger og bondeaction på Rudi Gard. Opplevelsestur langs pilegrimsleden. Rudiutstillinga 2010 med keramikk, skinnfellm maleri, glass og mosaikk. Seterdag på Valseter den 25.juli

Sygard Grytting
Nabogarden til Rudi Gard er et historisk Gardshotell med bygninger fra 1350- 1850.  Også fredet pilegrimsherberge.
Middag med smaker fra Grytting og Gudbrandsdalen. Gardmillommeny. Bakekurs. Vinkjeller.

 

 

 

 

 RUDI GARD:  Øystein og Nina Rudi på Rudi Gard i Sør-Fron holder åpen Gard under sommerens Gardmillom i Gudbrandsdalen. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
RUDI GARD: Øystein og Nina Rudi på Rudi Gard i Sør-Fron holder åpen Gard under sommerens Gardmillom i Gudbrandsdalen. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN Vis mer