Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi
bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene
våre.
Denne uka finner du en herlig variasjon hvor enkel pasta, fiskesuppe og langkokt helgemat står på menyen.
DAGENS MIDDAGSTIPS: Fløtekokt løk med pasta. Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker/Alf Børjesson
MIDDAGSTIPSET: Oppskrift på macaroni and cheese. Foto: Peter Berg
BÉARNAISE: Om det finnes en rangordning i sausenes rike, er det ingen tvil om hvem som er kongen. Og dette er en fransk hamburger... Foto: Erik Hannemann
QUESADILLA: Den geniale meksikanske retten som er sprø og myk på en gang. Foto: Erik Hannemann
FUGL I VIN: Coq au vin er en udødelig klassiker. Det skjønner alle når man spiser den. Foto: Erik Hannemann
Hver uke kommer en rykende fersk ukemeny på Klikk.no.
Tirsdag: Laks med fløtekokt purre
I denne oppskriften brukes en god teknikk. Først stekes fisken raskt i en stekepanne, så legges den på en ildfast form i ovnen (på 125 grader) til den blir gjennomstekt.
MIDDAGSTIPSET: Oppskrift på macaroni and cheese. Foto: Peter Berg
Vis mer
Og den serveres med vårløk (eller purre) som kokes i fløte og hakkede, kokte egg. Har du lyst på poteter, kan jeg foreslå vanlige kokte mandelpoteter eller den kule fondantpoteten.
Onsdag: Pølsegryte
Pølser blir elegante med denne oppskriften! Ideen er å trekke dem i en super kraft av hvitvin, løk, selleri og masse urter. Server for eksempel med den supre persillerotmosen.
Torsdag: Fiskesuppe
Tid for fiskesuppe! Denne lages på enkleste vis med å koke en kraft med grønnsaker og fiskebuljong som du heller, kokende varm, over rå fisk i små terninger. Enklere og raskere er det vrient å lage en fiskesuppe som smaker!
Fredag: Quesadilla
Endelig fredag - og på bordet ligger noen herlige, krydderduftende quesadillas som du har laget ved å steke kjøttdeig og krydder, legge det på tortillas, toppe med ost og stekt sprø i stekepannen...
Lørdag: Fransk burger
Burgeren kommer opprinnelig fra Hamburg (håper ingen blir overrasket over det!) og kom bokstavelig til Amerika med båt.
DAGENS MIDDAGSTIPS: Laks med fløtekokt purreløk. Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker/Alf Børjesson
Vis mer
Det var nemlig via emigrantbåtene den ble populær og senere har den blitt en grunnpilar i det amerikanske kjøkkenet. For å komplisere ting har vi tatt den over sjøen igjen, fått en franskmann til å lage béarnaise. Da må det jo bli fest!
QUESADILLA: Den geniale meksikanske retten som er sprø og myk på en gang. Foto: Erik Hannemann
Vis mer
Søndag: Coq au vin
Uka avsluttes med en erkeklassiker, nemlig coq au vin. Opprinnelig var det hanen som ble kokt i vin, men ettersom færre og færre av oss har haner lett tilgjengelig, bruker vi kylling i denne retten.
BÉARNAISE: Om det finnes en rangordning i sausenes rike, er det ingen tvil om hvem som er kongen. Og dette er en fransk hamburger... Foto: Erik Hannemann
Vis mer
Det vanligste er å koke den i rødvin, men det blir minst like godt i hvitvin.
FUGL I VIN: Coq au vin er en udødelig klassiker. Det skjønner alle når man spiser den. Foto: Erik Hannemann
Vis mer