JOTUNHEIMEN: Turistforeningens hytte Fondsbu er et populært mål for hytte-til-hytte-turer. Foto: GUNNAR LIER/SCANPIX
JOTUNHEIMEN: Turistforeningens hytte Fondsbu er et populært mål for hytte-til-hytte-turer. Foto: GUNNAR LIER/SCANPIXVis mer

Fra hytte til hytte i påsken

Turistforeningens hytter står til disposisjon.

(Dagbladet.no):

Familieopphold
Fem turistforeningshytter inviterer barnefamilier til aktiv fjellpåske, og aktivitetsledere organiserer ulike uteaktiviteter som skileik, skiturer, snøhulegraving, aking og annen moro i nærområdene rundt hytta. Noen kvelder blir det også aktiviteter og kos inne.

— For de voksne er det mulig å delta på aktivitetene sammen med barna eller gå turer alene i området. Det er aktivitetsledere på hyttene Sota Sæter i Breheimen, Liomseter i Huldreheimen, Bjørnhollia i Rondane, Schutzhytta i Sylan, Ådneram i Ryfylkeheiane, forteller informasjonssjef Merete Habberstad i Turistforeningen.

— Hva koster et slikt opphold?

—For to voksne og to barn under 13 år på firesengs rom er prisen 540 per døgn. For to voksne og to barn med losji og fullpensjon er prisen 1800 pr. døgn.

www.turistforeningen.no

Klassikeren i Rondane
Denne hytte-til-hytte-turen i Rondane er ledet av DNT Turledere og går gjennom et variert fjellområde med dype daler, åpne vidder og mektige topper. Turen starter i nord fra Hjerkinn, går herfra sørover og avslutter på den betjente DNT-hytta Bjørnhollia. Blir det godvær vil du se kjente topper som Rondslottet, Veslesmeden, Storronden og Sølnkletten.

Når: 27. mars-2. april, 3.-9. april, eller 5.-11. april

Antall dager: 7

Pris: Kr 5115 fra Hjerkinn/til Ringebu, kr 5975 fra/til Oslo

Påsketur Breheimen—Jotunheimen
Dersom du søker etter en real påsketur med gode motbakker, herlige utforkjøringer, utsikt over topper og tinder og solide dagsetapper, da er dette påsketuren for deg. Denne turen går i et krevende terreng og vil gi deg nok av utfordringer. Starter på Sota Seter i Breheimen, derfra til Nørdstedalseter, Krossbu, over Smørstabbreen til Skogadalsbøen og avslutter på Fondsbu på Eidsbugarden. Buss fra Tyin tilbake.

Antall dager: 6

Pris: Kr 4415 fra Sota Sæter/til Tyin, kr 4990 fra/til Oslo

(Priser baserer seg på DNTs medlemspris kr 495)

Les mer om påskeferien i dagens papir-Dagblad.