Fra i dag kan du nyte utsikten fra nye World Trade Center i New York

Men den er ikke gratis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): I dag har de første turistene muligheten til å skue utover New York fra 100., 101. og 102 etasje i One World Trade Center.

Bygget, inkludert spiret på toppen, er 1776 fot (541 meter) høy, et tall som skal symboliserer året USA fikk sin uavhengighetserklæring.

Observatoretasjene, dit du kommer som turist, er på 381 meters høyde. Heisturen opp dit tar 47 sekunder.

Til sør kan du se Frihetsstatuen, og snur du hodet mot øst ser du Brooklyn. Ser du vestover, får du utsikt over New Jersey og nordover ser du blant annet Empire State Building.

CNN har tatt for seg prisene for å besøke skyskraperen. Billettene koster 32 dollar (250 kroner) for voksne, 30 dollar for pensjonister og 26 dollar for barn og ungdom mellom 6 og 15 år.

Barn under seks år får besøke toppen gratis, det samme gjelder familiene til de som døde i angrepet 11. september 2001 og for dem som jobbet med redningsarbeidet.

- Det finnes dyrere billetter for folk som ikke ønsker å stå i kø, skriver CNN.

En matbit på kafeen koster deg 20-30 dollar, mens hvis du vil spise i restauranten i 101-etasje, må du ut med en del mer for det som står på menyen.

Det er ventet rundt fire millioner besøkende hvert år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer