Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Italia

Fra slott til slott i Chianti

Et besøk på et av høydedragene kan fort bli turens høydepunkt.

MAGISK: Når natten faller på er det nesten så man føler at man har reist i en tidsmaskin tilbake til slottets storhetsdager. Castello di Tornano kan du leie til fest eller bryllup. Foto: Tornano.
MAGISK: Når natten faller på er det nesten så man føler at man har reist i en tidsmaskin tilbake til slottets storhetsdager. Castello di Tornano kan du leie til fest eller bryllup. Foto: Tornano. Vis mer

Kneisende på Chiantis åskammer byr de gamle slottene på alt fra vinsmaking og overnatting til feiring av storslåtte bryllup i borggårder med middelalderstemning. Topp ferien med den anerkjente Chianti-vinen, smakfull bondekost og uovertruffen utsikt. Dagbladet guider deg fra slott til slott.

Kongelig fornærmelse

Dette var leiligheten som baronen hadde fått spesiallaget til kongen. Legg merke til at senga er ganske så kort. Kongen var bare rundt 150 cm høy. All tapet er håndmalt av de fremste ekspertene fra Firenze, forteller Vera Kanstantsinava, guiden på vinslottet Brolio i Gaiole kommune, midt i vindistriktet Chianti i Toscana.

Det var kong Victor Emmanuel II som skulle komme til vinslottet Brolio, hvor baron Bettino Ricasoli regjerte. Ricasoli så på seg selv som mer adelig og med en mer fornem slektstavle enn kongen, og nektet blant annet å gå ned fra hesten for å hilse da kongen kom til Brolio. Så det ble ingen overnatting. Kongen var så fornærmet at han dro etter lunsj, forteller Kanstantsinava.

Sommertilbud på Dagbladet Pluss

De beste leseopplevelsene, guider og eksperttips!

3 MÅNEDER

SOMMERTILBUD - 80% rabatt

49 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 49 kr Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?