MAGISK: Når natten faller på er det nesten så man føler at man har reist i en tidsmaskin tilbake til slottets storhetsdager. Castello di Tornano kan du leie til fest eller bryllup. Foto: Tornano.
MAGISK: Når natten faller på er det nesten så man føler at man har reist i en tidsmaskin tilbake til slottets storhetsdager. Castello di Tornano kan du leie til fest eller bryllup. Foto: Tornano.Vis mer

Italia

Fra slott til slott i Chianti

Et besøk på et av høydedragene kan fort bli turens høydepunkt.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Kneisende på Chiantis åskammer byr de gamle slottene på alt fra vinsmaking og overnatting til feiring av storslåtte bryllup i borggårder med middelalderstemning. Topp ferien med den anerkjente Chianti-vinen, smakfull bondekost og uovertruffen utsikt. Dagbladet guider deg fra slott til slott.

Kongelig fornærmelse

Dette var leiligheten som baronen hadde fått spesiallaget til kongen. Legg merke til at senga er ganske så kort. Kongen var bare rundt 150 cm høy. All tapet er håndmalt av de fremste ekspertene fra Firenze, forteller Vera Kanstantsinava, guiden på vinslottet Brolio i Gaiole kommune, midt i vindistriktet Chianti i Toscana.

Det var kong Victor Emmanuel II som skulle komme til vinslottet Brolio, hvor baron Bettino Ricasoli regjerte. Ricasoli så på seg selv som mer adelig og med en mer fornem slektstavle enn kongen, og nektet blant annet å gå ned fra hesten for å hilse da kongen kom til Brolio. Så det ble ingen overnatting. Kongen var så fornærmet at han dro etter lunsj, forteller Kanstantsinava.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn