Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Fra søndag må man betale for piggdekkene!

Fra 1. november kan du kjøre med piggdekk over hele landet, men kjører du i Oslo og Bergen må du sørge for å ha oblatet i orden.

OBLATKLAR: Fra søndag må du igjen ha oblat når du kjører igjennom Oslo eller Bergen.  Foto: NTB SCANPIX / GORM KALLESTAD
OBLATKLAR: Fra søndag må du igjen ha oblat når du kjører igjennom Oslo eller Bergen. Foto: NTB SCANPIX / GORM KALLESTAD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dinside Og her gjelder det å være våken: For glemmer du det kan det vanke en bot på opptil 1000 kroner.

Les også: Skifte til hjul med vinterdekk?

Presseansvarlig Monica T. Olsen ved Bymiljøetaten forteller til Dinside.no at det bare er i piggdekk-sesongen du kan få bot fra Bymiljøetaten.

- Hvis du kjører med piggdekk mellom 1. november og 3. april og ikke har gjeldende oblat kan du risikere å få en bot på 750 kroner signert Bymiljøetaten.

Et dagsoblat koster fra 1. November 30 kroner, et månedsoblat 400 kroner, og et sesongoblat koster 1.200 kroner for vanlige biler (for tunge kjøretøy over 3.500 kilo er prisen dobbel).

Sjekk også hvilke vinterdekk som kom best ut i årets test.

Har du allerede lagt om? Politiet og Vegvesenet kan kontrollere om du er innenfor piggdekksesongen som definert i kjøretøyforskriften.

HUSK Å AKTIVER: Fra søndag må du ha gyldig oblat om du skal ferdes i Oslo og Bergen med piggdekk.  Foto: NTB SCANPIX / ILLUSTRASJON MAGNUS ARNKVÆRN
HUSK Å AKTIVER: Fra søndag må du ha gyldig oblat om du skal ferdes i Oslo og Bergen med piggdekk. Foto: NTB SCANPIX / ILLUSTRASJON MAGNUS ARNKVÆRN Vis mer

Mener de at du ikke har behov for piggdekk, kan det koste deg opp til 1.000 kroner i gebyr. Dette er selvfølgelig i særegne tilfeller og det er her åpnet for bruk av sunn fornuft.

- Det er bare Politiet og Vegvesenet som stopper deg på gata, vi i Bymiljøetaten tar bare kontroll på parkerte biler, fortsetter Olsen.

Men fra 3. april til 1. november har de altså ikke myndighet til å skrive ut forelegg.

- De bestemte datoene er da det er fullt lovlig å kjøre med piggdekk uavhengig av føre. Men føreren skal alltid sikre hjulene mot å gli. Så i enkelte tilfeller og deler av landet, må man sette på piggdekk før disse datoene, har Arnfinn Eriksen, senioringeniør i Seksjon for tilsyn og kontroll i Vegdirektoratet bekreftet til Dinside tidligere.
Saken ble opprinnelig publisert på Dinside Les her.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!