Du leser nå Dagbladet Pluss

Fra toer til sekser: Vi har testet tequila

Tequila og mezcal har gått fra å være grove og rustikke til å ta opp kampen med edlere brennevinstyper.

INNHØSTING: Tequila lages av blå agave (agave Tequilana) og er begrenset til områdene rundt byen Tequila i staten Jalisco
i Mexico. Her er det en «jimador», en agavearbeider, som kutter bladene av den blå agaveplanten. Baking av agavehjertene
foregår i moderne ovner. FOTO: ERICH SCHLEGEL / CORBIS / NTB SCANPIX
INNHØSTING: Tequila lages av blå agave (agave Tequilana) og er begrenset til områdene rundt byen Tequila i staten Jalisco i Mexico. Her er det en «jimador», en agavearbeider, som kutter bladene av den blå agaveplanten. Baking av agavehjertene foregår i moderne ovner. FOTO: ERICH SCHLEGEL / CORBIS / NTB SCANPIXVis mer

De fleste voksne nordmenn har et anstrengt forhold til tequila grunnet til tider overdrevet konsum i yngre alder. De seinere åra har derimot dette brennevinet fått en liten renessanse som ingrediens i cocktails men også som et kvalitetsbrennevin som kan drikkes som en digestif.

I tillegg har det noe mer ukjente mexicanske brennevinet Mezcal fått en slags hipster kultstatus og økende popularitet.

Mezcal er et brennevin som lages på den lokale kaktus planten maguey (en underart i agave-familien). Produksjonen forekommer i flere deler av Mexico, men det er området Oaxaca som står for størsteparten av produksjonen.

Det er hjertet i planten (pina) som brukes og bakes i jordovner over groper med varme steiner. Magueyen blir deretter knust og fermentert før mesken til slutt destilleres to ganger. Reposado og anejado-utgaver har også et opphold på eikefat og sluttproduktet inneholder et sted mellom 40 og 55% alkohol.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.