Fra trommespill på ei nudiststrand på Hawaii til Robinson-liv i Brasil

Dagens vitaminpille tar deg tre minutter.

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Får du innimellom lyst til å slippe alt du har i hendene og dra av sted?

Livsnyter, skater, snøbrettkjører, surfer og filmfotograf Alex Lyngaas (34) gjør det flere ganger i året.

Lyngaas, som tidligere har laget seriene «Uganda Blues» «Sju dager i Nepal» som er vist her på dagbladet.no, tar deg nå med til late dager på Hawaii, i California og Brasil, til lyden av låta «Oslo Bowl» av Bigbang.

HALEAKALA:  Den beste utsikten på Maui på Hawaii får du fra toppen av vulkanen Haleakala mens sola står opp i horisonten. Skjermdump: VIDEO ALEX LYNGAAS
HALEAKALA: Den beste utsikten på Maui på Hawaii får du fra toppen av vulkanen Haleakala mens sola står opp i horisonten. Skjermdump: VIDEO ALEX LYNGAAS Vis mer

Plata «The Oslo Bowl», fikk en sekser av Dagbladets anmelder for en måned siden.

Robinson-livet I videoen får du bli med på den ukentlige trommesessionen på ei nudiststrand på øya Maui på Hawaii, det glade liv på Venice Beach i Los Angeles, cruise på motorsykkel i Nord-Hollywood, og bli med på toget fra L.A. ned til San Diego.

Videre i videoen går turen til Brasil:

- Jeg har alltid ønska å teste ut den Robinson-greia. Jeg og en kompis lagde en flåte av noen surfbrett og padlet ut til As Ilhas - «Øyene», tre timer nord for São Paulo, sier Lyngaas.

Med seg hadde de ris, frukt og grønnsaker, så levde de Robinson-livet i en ukes tid.

ROBINSON: - Jeg har alltid ønska å teste ut den Robinson-greia. Jeg og en kompis lagde en flåte av noen surfbrett og padlet ut til As Ilhas - «Øyene», tre timer nord for São Paulo, sier Lyngaas. Skjermdump: VIDEO ALEX LYNGAAS
ROBINSON: - Jeg har alltid ønska å teste ut den Robinson-greia. Jeg og en kompis lagde en flåte av noen surfbrett og padlet ut til As Ilhas - «Øyene», tre timer nord for São Paulo, sier Lyngaas. Skjermdump: VIDEO ALEX LYNGAAS Vis mer

- Ta med luftmadrass, anbefaler eventyreren.

Til slutt får du se den magiske solnedgangen i Encinitas - surfe- og hippiebyen i San Diego i California.

- Med sine herlige alternative innbyggere, sier han.

Livsstil Selv prøver Lyngaas å få til en livsstil der han kan reise, filme, og få penger ut av det han kan på veien. Siden han alltid har tatt bilder, har han klart å gjøre det til sin levevei.

Selv vokste han opp i California, er glad i varme og hav, og ønsker ikke ikke gi slipp på den delen av livet der han til stadighet møter nye folk, og får gitt av seg selv underveis.

- Hvis du gjør det du elsker, så ordner det seg. Jeg kombinerer drømmen om å reise med å ha et mål om å skape noe med kamera, sier han.

Etter at han var med Bigbang for å filme i Brasil i fjor, har han og vokalist Øystein Greni blitt kompiser. Da han satt og klipte denne videoen, var det egentlig til en annen låt av en helt annet artist:

- Så hørte jeg «Oslo Bowl», og det var akkurat den låta jeg leita etter. Den handler om å komme seg ut i verden. Det er kult at Øystein lot meg bruka låta, sier Lyngaas.

Dermed ble høstens firemåneders reise til videoen du kan se over.

Nye impulser Målet med videoen er ifølge Lyngaas å dele litt av det vakre han opplever til en låt han elsker:

- Om det inspirerer folk til å reise så bidrar jeg gjerne til det. Vi trenger alle nye impulser for å sette pris på det vi har.

Eventyreren tror alle elsker å reise for å føle seg levende og bli inspirert, og kanskje bryte opp litt hvis man har havnet i en loop der det er mye av det samme.

- Og senker du nivået litt på det du trenger, vil det ikke koste så mye. Du kommer veldig langt på krona, avslutter han.