Frankrike forbyr de nyeste Mercedes-modellene

Kommer med et kjølemiddel som forurenser for mye i henhold til EU-reglene.

EU-TRØBBEL: Basert på EU-forskrifter sier Frankrike nei takk til Mercedes. Foto: REUTERS / Michaela Rehle / NTB Scanpix
EU-TRØBBEL: Basert på EU-forskrifter sier Frankrike nei takk til Mercedes. Foto: REUTERS / Michaela Rehle / NTB ScanpixVis mer

EU mener den typen gass som Mercedes fortsatt bruker som kjølemiddel i air condition-systemet slipper ut for mye klimagasser og bør byttes ut.

Siden 1. januar i år har EU krevd at biler bruker nyere og renere kjølemiddel, som forurenser mindre enn den omtalte gassen.

Det tyske bilselskapet står derimot på sitt og har holdt seg til den gamle gassen. De viser til studier som sier at de nye gassene lettere tar fyr og mener dermed at de øker sjansen for at bilen skal eksplodere ved en kollisjon.

En talsmann for Mercedes sier de vil fortsette å bruke den gamle gassen med håp om at det kommer et tryggere alternativ om noen år.

Foreløpig er det kun Frankrike som har reagert på bruken av den gamle typen gass, men EU-kommisjonen truet forrige måned med sanksjoner mot bilprodusenter som fortsetter å bruke den. Disse produsentene har til september til å oppfylle kravene fra EU.

(NTB)