VIN TIL PIZZAEN? Mange tenker kanskje at brus eller øl passer best til fredagspizzaen, men det finnes mange gode viner som gjør en veldig bra jobb som pizzastøtte. Foto: METTE MØLLER
VIN TIL PIZZAEN? Mange tenker kanskje at brus eller øl passer best til fredagspizzaen, men det finnes mange gode viner som gjør en veldig bra jobb som pizzastøtte. Foto: METTE MØLLERVis mer

Fredagsvin

Blir det fredagspizza? Disse hyggevinene passer til folkets favoritt.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

• Her finner du Dagbladets vinanmeldelser.Pizza er ved siden av tacoen den definitive norske folkefavoritten. Om det er italiensk med tynn sprø bunn, amerikansk med luftig tykk bunn, eller frossenpizza med «pappbunn», er det et enormt marked for pizza her til lands.

Øl er trolig godt representert som drikkefølge til pizza, og er med sin forfriskende bitterhet stort sett et greit valg. Det er derimot absolutt mulig å finne vinalternativer som fungerer vel så bra.

Siden pizza sjelden kategoriseres som det ypperste innen gastronomi, men er mer å regne som en hverdagsrett, er det fornuftig å også velge vin deretter. Lagrede Bordeaux-viner eller elegante burgundere kan du spare til en annen anledning. Pizzaen er heller en anledning til å finne frem de enklere hyggevinene man ikke trenger noen unnskyldning for å åpne.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn