Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Fredric Aasbø utfordrer Block med heftig bil-film

10-åring for sitt livs biltur med Los Angeles som lekegrind.

2014 har vært et svært spennende år for driftekongen Fredric Aasbø. Etter å ha vært på pallen flere ganger i tre verdensdeler, har han endelig vunnet en hel serie i utlandet.

Han vant Formula Drift Asia med Team RS-R der han kjører en V8-motorisert Toyota GT86.

- Nå er jeg så utrolig glad. Å vinne en Formula Drift-serie, har vært min drøm i ti år, fortalte han da.

- Vi har kjørt i Thailand, Australia og to ganger i Japan i år, og har vært på pallen på alle fire rundene. Bilen blir bare mer og mer sinnssyk, med godt over tusen hestekrefter og masse veigrep. Her er det bare å jobbe videre mot neste års første verdensmesterskap i drifting!

På tampen av 2014 ble han også kåret til årets idrettsnavn blant 100 nominerte i VG-sporten.

Rå film i LA Men han rekker andre ting også. Tidligere i høst møtte vi han på Huntington Beach i California - med et surfebrett under armen. Men det er ikke bare det han driver med i USA. Han har også rukket å lage en helt rå bil-film!

- Vi har akkurat lagd en ny film her i LA. Den er spilt inn i de tørrlagte akvaduktene, du vet de betongstøpte vannløpene som noen ganger ser ut som elver. Historien i filmen handler om en liten gutt som drømmer om å få kjøre en driftingbil, og hvordan det ser ut inne i hodet til gutten når han fantaserer om nettopp dette. Det var en sykt morsom opplevelse, fortsetter en ivrig Fredric.

I BALANSE: Aasbø rekker å kose seg litt i USA også. Paddleboardet gir balansetrening men mest moro. Foto: FRED MAGNE SKILLEBÆK
I BALANSE: Aasbø rekker å kose seg litt i USA også. Paddleboardet gir balansetrening men mest moro. Foto: FRED MAGNE SKILLEBÆK Vis mer

- Det er mer liv i de øde akvaduktene enn man skulle tro. Noen steder stikker det ut kjempestore vannrør fra sidene, og der inne bor det faktisk folk. Det samme under broene. Folk dukket opp fra de rareste stedene mens vi kjørte, og fra rørene stakk det ut et hode her og et hode der.

Slik ble filmen til Dette begynte med at teamsjef Stephan Papadakis og Fredric snakket om å bruke løpsbilen til noe annet enn "bare" løpskjøring.

- Da kom ideen om en video der vi ga en drifting-fan «the ridealong of his life». Dette var noe som klikket umiddelbart hos meg fordi jeg vet hvor mange som spør oss om å få sitte på, og som drømmer om å gjøre det vi er så heldige å få gjøre. Dette føltes som den rette måten å gi publikum en smakebit av hvordan det føles!

Ken Block har gjort en utrolig god jobb med å få drifting, herjing eller «hooning», som det kalles, inn i media. Filmene hans er sett av mange millioner på Youtube. 

Forhjulsdrift: Slik ser Scion tC ut i sivil versjon. 1,5 med forhjulstrekk. Men Fredric har pyntet den med kulere felger.  Foto: FRED MAGNE SKILLEBÆK
Forhjulsdrift: Slik ser Scion tC ut i sivil versjon. 1,5 med forhjulstrekk. Men Fredric har pyntet den med kulere felger. Foto: FRED MAGNE SKILLEBÆK Vis mer

- Vi hadde vel rundt 5 prosent av budsjettet hans. I Gymkhana-filmene er det Ken Block og bilene hans som er heltene. I vår film ville vi at Dillon, 10-åringen som får sitt livs kjøretur, skulle være i fokus. Vi vil inspirere alle tenåringer til å aldri slutte å drømme og ta sjansen når den byr seg! sier Fredric til Dagbladet.

Stort for en gutt fra Ski
- Jeg har alltid drømt om USA og spesielt California helt siden jeg så «Baywatch» som guttunge, og for en fyr fra Ski i lille Norge var det ganske stort å få være med på dette.

- Å stå «linet opp» med løpsbilen midt i downtown Los Angeles i en av de historiske Terminator-scenene, men sola går ned, og du har radiokontakt med LAPD som forteller deg «Alright kid, she's all yours» ... Det er en ganske fet følelse, sier han.

VERDENS BESTE: Fredric Aasbø har fått et navn i tre verdensdeler. Foto: PAPADAKIS RACING
VERDENS BESTE: Fredric Aasbø har fått et navn i tre verdensdeler. Foto: PAPADAKIS RACING Vis mer