Fridde etter å ha blitt fotografert av Dagbladet

I verdens mest romantiske by.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

VENEZIA (Dagbladet): Hei, dette er Marc og Veronica i Venezia.  Etter at dere hadde tatt bilde av oss på vaporettoen bestemte vi oss for å gifte oss. Marc fridde. Det var en fantastisk dag.

Dette er melding vi fikk  fra et ungt par etter at vi hadde laget reportasje fra Venezia tidligere i uka.

Ikke rart Venezia regnes som en av verdens mest romantiske byer.

Flere frierier Rett over bru nummer to fra fastlandet sitter Rafaela de Lima og Vinicius Scaringa fra Rio de Janeiro og koser seg.

Han fridde foran Eiffeltårnet i Paris for to dager siden.
Nå sitter paret her ved Canal Grande og nyter høstsola og hverandre. To dager har de satt av til «Den gamle damen», som Venezia ofte kalles.
Deretter står Milano, Berlin og Dublin på reisekartet før de setter kursen hjem til Brasil.

—Vi har sett Dogepalasset. Vakkert. Og så har vi spist på en av fiskerestaurantene ved Campo della Pescara, sier Vinicius.

—Vi har ingen planer om å se mest mulig av Venezia, forteller Rafaela.

—Men vi vil oppleve stemningen og ha det hyggelig her i en av verdens flotteste byer.

Romantisk turistby Venezia er byen alle vil se minst en gang i livet. Men kanskje ikke i høysesongen.
Da går du i turistkø i triangelet mellom Markusplassen, Rialto-brua og Accademia.

 Verdens mest romantiske by er enda mer romantisk om høsten, når de fleste cruiseskipene har dratt til Karibia og turiststrømmen har stilnet av.

Canal Grande Vi tar vannbussen - vaporettoen — nedover Canal Grande til turistenes høydepunkt nummer én i Venezia: Markusplassen.

Med Markuskirken, Dogepalasset, Sukkenes bru, Caffe Florian, luksusbutikken Nardia og alle de kjente stedene. Det ser ut til at det alltid er slik at deler av Markuskirken er dekket for oppussing.

Fuktig klima Det kreves mye vedlikehold i det fuktige klimaet.
Dermed blir ikke bildene akkurat slik det unge paret fra Odessa hadde tenkt seg der de står og fotograferer hverandre foran Markuskirken.

—Vi skal være i Venezia én dag, deretter tar vi toget videre til Firenze og Roma, forteller Marina og Stefano.

Det er en populær togrute for kulturinteresserte Italia-turister.

Harrys bar Rett ved Markusplassen ligger Venezias mest kjente bar, Harry's Bar.
Den er blitt et vannhull for amerikanere etter at Ernest Hemingway skal ha sittet her.

Her møter vi Bonnie og Rick Walter fra Las Vegas. Det er andre gang de besøker Venezia. Forrige gang de var her var for ti år siden — med barna.
Paret er enige om at det er mye mer romantisk å besøke byen uten barn.

—Ikke tro vi er typiske Las Vegas-folk, sier Bonnie.

Alle liker Venezia —Vi gambler ikke, men jobber i restaurantbransjen. Rick driver Outback Steakhouse på Las Vegas Strip.

De har hørt at mange sier at Venezia nå er blitt en overfylt turistby.

—Men hvordan kan du ikke like Venezia, spør Bonnie.

<strong> CANAL GRANDE:</strong>  Marco fra Barcelona fridde til italienske Veronica etter at dette bildet ble tatt på den lokale vannbussen (vaporetto)  i Venezia. En fantastisk dag, melder paret til Dagbladet. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
CANAL GRANDE: Marco fra Barcelona fridde til italienske Veronica etter at dette bildet ble tatt på den lokale vannbussen (vaporetto) i Venezia. En fantastisk dag, melder paret til Dagbladet. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN Vis mer

Hun er også stolt av sine norske aner, besteforeldrene kommer fra et sted nord for Oslo. Både Hovde og Helgeland står på navnelista.

Turist-ro Det underlige med Venezia er at du skal ikke langt unna turisttriangelet før turistmylderet stilner av.

Langs Cannareggiokanalen sitter fire italienske studenter og slapper av på typisk Venezia-vis, med et glass vin på en lekter ved Fonda de la Misericordia.
Her vrimler det av koselige utesteder.

Mange arkitektur- og kunststudenter går på Campo Santa Margherita. Her er det mest økonomistudenter, ifølge teater- og arkitekturstudent Veronica.

Det gode studentliv —Vi sitter ofte ute her til to-tre om morgenen, eller på Paradise Perduto litt lenger nede ved kanalen, sier hun.

Venezia er en vidunderlig by om natta, mener de fire studentene.

—Det første året jeg bodde i Venezia tenkte jeg at ett år holdt. Så ble det to og nå vil jeg ikke flytte herfra noensinne.

Det skjer alltid noe Å bo i Venezia er en annen måte å leve på. Det skjer alltid noe, kunstutstillinger, filmfestivaler. De har mange venner som har båt og er ofte ute på sjøen.

Veronica har bodd både i San Francisco, New York og Milano.

Alle byer har sine vakre steder, mener hun.

—Men her i Venezia er alt vakkert. Uansett hvor du ser opp i Venezia er det vakkert.

<strong> I  VENEZIA:</strong> Mens Vinicius fra Brasil fridde til Rafaela i Paris, og så dro det brasilianske paret rett til Europas mest romantiske by. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
I VENEZIA: Mens Vinicius fra Brasil fridde til Rafaela i Paris, og så dro det brasilianske paret rett til Europas mest romantiske by. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN Vis mer
Levert av ArrivalGuides

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer