Indonesias glemte folkemord

Frigitte dokumenter avslører at USA deltok i massakren på nær tre millioner mennesker

Amerikanske diplomater forsynte indonesiske dødsskvadroner med navnelister på kommunister. CIA kalte resultatet «en av 1900-tallets verste massedrap.»

Slaktehuset: Lokale dødsskvadroner og lynsjemobber slaktet ned mistenkte kommunister og alle med «ikke-indonesiske sympatier.» Fotograf ukjent / Fra tidsskriftet Pengetahuan
Slaktehuset: Lokale dødsskvadroner og lynsjemobber slaktet ned mistenkte kommunister og alle med «ikke-indonesiske sympatier.»
Fotograf ukjent / Fra tidsskriftet Pengetahuan Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I 1965 arbeidet Robert J. Martens i politisk seksjon ved USAs ambassade i Djakarta, Indonesia. Flere tiår seinere fortalte han Washington Post at « jeg har antakeligvis masse blod på hendene, men det får gå. Noen ganger må man slå hardt til.»

Howard Federspiel som var Utenriksdepartementets Indonesia-ekspert var enig: « Så lenge det var kommunister som ble drept, var det ingen som brød seg. Ingen ble særlig opprørt over det som skjedde.»

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer