Frikjent Tesla leder klart

Tesla Model S topper leseravstemmingen i Årets Bil. Og nå er den frikjent av amerikanske myndigehter

Les mer om Årets Bil her!

(Dagbladet): Det var i begynnelsen av oktober at en Tesla Model S begynte å brenne langs veien i USA. Episoden ble filmet av en privatperson. Videoen ble lagt ut på YouTube og vakte voldsom opppmerksomhet.

Blant annet ble det spekulert i om den revolusjonerende elbilens kraftige batteri kunne være en sikkerhetsrisiko og ei potensiell brannfelle. Tesla-aksjene stupte ti prosent.

POPULÆR I NORGE: Tesla Model S
POPULÆR I NORGE: Tesla Model S Vis mer

Sjåføren av bilen fortalte at han hadde kjørt over en metallgjenstand i veien, og at dette på en eller annen måte hadde forårsaket brannen.

Ikke sikkerhetsdefekt Og nå kan det virke som om de amerikanske bilmyndighetene er av samme oppfatning. De bestemte seg i går for ikke å sette i gang etterforskning av brannen.

I en uttalelse sier NHTSA at de etter å ha gjennomgått tilgjengelige data ikke har funnet noe bevis som kan indikere at batteribrannen i den aktuelle bilen var et resultat av en sikkerhetsdefekt eller brudd på de lovpålagte sikkerhetsstandardene.

  Årets Bil 2014? Og norske bilentusiaster har i alle fall ikke latt seg skremme av Tesla-brannen. Bilen er fortsatt populær her i elbil-landet Norge. det ser vi tydelig i leseravstemmingen i Årets Bil 2014.

Der har Tesla Model S tatt en forholdsvis klar ledelse. Men ingenting er likevel avgjort.

Du kan selv være med på å påvirke resultatet av avstemmingen - og delta i trekningen av drivstoff for 5000 kroner - ved å avgi din stemme.