Frist med blå pai i helga

Her er Brimis beste bærtips.

Blå pai: Her kan du enten bare bruke blåbær, eller blande med et annet god og blått bær med mange navn: skinntryte, blokkebær eller mikkelsbær. .Foto: METTE MØLLER
Blå pai: Her kan du enten bare bruke blåbær, eller blande med et annet god og blått bær med mange navn: skinntryte, blokkebær eller mikkelsbær. .Foto: METTE MØLLER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VIANVANG i Vågå (Dagbladet): - Norske bær er fenomenalt. Vi produserer mye gode bær i Norge, og det er lett å få tak i kvalitetsbær. Men aller best smaker bærene når man har plukket dem sjøl, sier Arne Brimi.

Han plukker gjerne jordbær, rips og bringebær i hagen, eller villbringebær der han kommer over dem.

Aller best liker han seg når han kan ta med seg bærspannet ut i naturen og høste molte og blåbær.

Antioksidanter - Blåbærturen er viktig. Vi må ta vare på tradisjonene våre. Ta en tur i skogen, og plukk bærene sjøl. Det er en del av historia vår, og gratis er det også, sier Brimi.

Et økende fokus på vitaminer og antioksidanter har gjort bær enda mer attraktivt.

Selv Brimis fristende blå pai med ostekrem og masse blåbær kan nytes med god samvittighet, stappfull som den er av sunne og gode bær.

- Det er viktig å være raus med bærene. Og bland gjerne sammen flere typer bær. I min blå pai bruker jeg både blåbær og noen blå skogsbær som enten kalles skinntryte, blokkebær eller mikkelsbær, sier kokken.

Konservering: Vil du holde på sommeren noen ekstra uker, så legg bærene på glass.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.