Fristende boller, brød og kaker helt uten gluten

Smaksrike alternativer som du lett baker selv.

GROVT HELSEBRØD: Duften av nybakt brød er himmelsk! Foto: ERIK KARLSSON, ALL OVER PRESS
GROVT HELSEBRØD: Duften av nybakt brød er himmelsk! Foto: ERIK KARLSSON, ALL OVER PRESS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere matsaker på db.no/mat (Allers): Stadig flere hevder de blir dårlige av å spise mat som inneholder gluten.

Mange sier at det de savner mest når de må legge om kostholdet, er skikkelig godt brød.

Men velger du å bake selv så finnes det gode oppskrifter.

Her er noen av dem!

TEBOLLER (8-10 stk.)

Tekakene er bakt på fiberhusk, havre- og bokhvetemel. Du kan kjøre havregrynene til mel i en food prosessor.

• 25 g gjær• 5 dl melk• 1 ss rapsolje• 1 ½ dl glutenfritt havremel• 2 dl bokhvetemel• 1 ts salt• 20 g fiberhusk

1. Sett ovnen på 200°.

2. Smuldre gjær i en bakebolle. Tilsett melk og rør gjæren ut i melken.

3. Tilsett de øvrige ingrediensene og bland sammen til en smidig deig. Dekk med plast og la heve på et lunt sted i ca. 3 timer.

4. Ta deigen opp på bakepapir og trill til 8 boller, som legges på bakepapir på stekeplate. Sett til etterheving i ca. 30 minutter.

5. Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist. Server med ost og syltetøy.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer