FRISTENDE KYLLINGRETTER: Med kyllingfileter kan du lage mye godt! Foto: ALL OVER PRESS
FRISTENDE KYLLINGRETTER: Med kyllingfileter kan du lage mye godt! Foto: ALL OVER PRESSVis mer

Fristende kyllingretter

Med kyllingfileter kan du lage mye godt - prøv disse nye og spennende oppskriftene. Gled deg!

Kylling er blant de mest populære råvarene på norske middagsbord. Råvaren er billig, og det er mulig å variere kyllingretter i det uendelige. Her er tre varianter med kyllingfilet i hovedrollen!

Kyllingtoast med karridressing (4 porsjoner)

Hva smaker vel bedre enn doble fylte brødskiver med kylling, stekt paprika, salat og karridressing?

• 2 kyllingfileter
• 1 liten rød paprika
• ½ dl olivenolje + litt ekstra
• 2 ts revet sitronskall
• 8 skiver grovt brød
• 2 tomater
• ½ rødløk
• 5 dl blandet salat
• ca. 5 cm purreløk
• 1 dl bønnespirer
• revet sitronskall

Dressing:
• ½ løk
• 1 ss olje
• salt og pepper
• 1-2 ts karri
• 2 dl crème fraîche

1. Sett ovnen på 250°. Legg paprika i en ildfast form. Stek i ovnen til skallet begynner å bli svart. Ta det ut av formen, og la paprikaen hvile.

2. Lag dressingen. Finhakk løken, og stek den i olje til den blir blank og myk. Strø på salt og pepper. Tilsett karri og bland med løken. Ta det av varmen, og la det avkjøles noe. Rør i crème fraîche.

3. Bland olivenolje med sitronskallet, og fordel blandingen over brødskivene. Krydre med salt og pepper. Rist brød­skivene i en stekepanne eller grillpanne.

Artikkelen fortsetter under annonsen

4. Fjern skallet fra paprikaene og skjær i mindre biter. Del tomater og løk i skiver.

5. Del kyllingfiletene i tynne skiver. Strø på salt og pepper, og stek dem gyllenbrune i litt olje i en stekepanne i ca. 1-2 minutter på hver side.

6. Legg den stekte kyllingen med dressingen på fire brødskiver sammen med paprika, salat, tomat og løk. Legg på de andre brød­skivene som lokk.

KYLLINGTOAST: En sandwich med kylling er alltid en suksess. Foto: ALL OVER PRESS
KYLLINGTOAST: En sandwich med kylling er alltid en suksess. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer

7. Skjær purreløken i tynne ringer og bland med spirene og sitronskallet. Legg pynten på brødskivene og server straks.

Nøttepanert kyllingfilet med couscous (2 porsjoner)

Kylling panert med hakkede pekannøtter, servert med lett krydret couscous og gyllen appelsinsaus  - dette er en kombinasjon av herlige smaker.

• 2 kyllingfileter
• 50 g pekannøtter eller ­mandelflak
• salt og pepper
• ca. ½ dl hvetemel
• 1 sammenpisket egg
• olivenolje til steking

Couscous:
• 3 dl couscous
• 4 dl vann
• 2 ss olivenolje
• ¼ ts gurkemeie
• ½ ts spisskummen
• 2 små gulrøtter
• 1 rødløk
• 1 bunt vårløk
• 4 ss rosiner

Saus:
• 1 dl appelsinjuice
• 1 ss mango chutney
• ¼ ts kanel
• 2 dl hønsebuljong
• hakket persille

1. Sett ovnen på 175°. Kok opp vann og olivenolje med litt salt i en kjele. Tilsett couscous og rør om. Legg på lokk, og trekk kjelen av varmen.

2. Grovhakk pekannøttene. Krydre kyllingen med salt og pepper og paner i mel, så i sammenpisket egg og til slutt i nøtter eller mandelflak.

3. Stek filetene forsiktig i litt olje i en stekepanne til nøttene begynner å få farge. Etterstek i ovnen i en ildfast form i ca. 15 minutter.

4. Kok sammen alle ingredi­ensene til sausen i ca. 10 minutter.

5. Varm opp litt olivenolje i en stekepanne, og smuldre i ­couscousen. Krydre med ­gurkemeie, spisskummen, salt og pepper, og stek grynene i ca. 5 minutter på middels ­varmen under omrøring.

NØTTEPANERT KYLLINGFILET: Denne retten har en himmelsk smakskombinasjon! Foto: ALL OVER PRESS
NØTTEPANERT KYLLINGFILET: Denne retten har en himmelsk smakskombinasjon! Foto: ALL OVER PRESS Vis mer

6. Skrell gulrøttene og skjær i tynne skiver. Skjær løk og vårløk tynt. Bland i rosiner, gulrot, løk og vårløk. La alt bli varmt.

7. Server kyllingen med den duftende couscousen og appelsinsausen.
 

Kyllingrulader med fløtesaus (4 porsjoner)

Server råstekte rotgrønnsaker og en kremaktig saus til ruladene, som er fylt med salami og sennep.

• 4 kyllingfileter
• 2 ss sennep
• 16 skiver italiensk salami
• 1 dl hakket persille
• salt og pepper
• smør til steking

Råstekte grønnsaker:
• 5-7 poteter
• 2 gulrøtter
• 2 persillerøtter
• 150 g sellerirot
• 1 løk
• olivenolje til steking

Saus:
• 3 dl kraftig hønsebuljong
• 2 dl fløte
• ½ ss balsamicoeddik

Pynt:
• timian
• blå druer

1. Sett ovnen på 200°.

2. Del filetene på midten på langs. Bank filetene utover ­mellom to plastposer. Fordel ­sennep på skivene, og fordel salami og persille over. Rull sammen og fest med en tann­pirker. Strø på salt og pepper.

3. Skrell grønnsaker og løk, og skjær i mindre biter. Stek ­grønnsakene myke i middels varm panne med litt olivenolje i 5-7 minutter. Strø på salt og pepper, og hold det varmt.

4. Stek ruladene i litt smør i ­panna til de har fin farge. Legg over i ildfast form, og ­etterstek i ovnen i ca. 10 minutter.

5. Ta ruladene opp, og kok ut panna med buljong og fløte. Kok til sausen tykner litt. Smak til med noen dråper balsamicodressing, salt og pepper.

6. Ta bort tannpirkerne, og del druer i to.

7. Legg ruladene på en seng av stekte grønnsaker. Hell over litt av sausen, og server resten ved siden av.

8. Pynt med fersk timian og halve druer.

LES OGSÅ: Kjøttdeigmiddager med ny vri

LES OGSÅ: Vegetarisk squashlasagne

KYLLINGRULADER: Disse er fylt med salami og sennep. Foto: ALL OVER PRESS
KYLLINGRULADER: Disse er fylt med salami og sennep. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer