Fristende meny for hele uka

Det er bare å skrive handleliste. Oppskriftene får du her.

En velsmakende uke ligger foran oss!

Tallerkenene venter bare på å fylles med de deiligste ting. La dem ikke vente forgjeves.

Denne uken har jeg satt sammen en meny med tre fiskeretter, en pastarett, to kyllingretter og én med kjøttdeig.

Mandag Vi begynner uka med å lage en pai. Om du ikke har laget det før, blås i frykten for det ukjente og finn fram til "butterdeig" i fryseskapet i butikken. Da har du gjort det vanskeligste.

UKEMENY: Her får du en ny uke med gode oppskrifter. Foto: Erik Hannemann
SNADDER: Torsk med soyasmør og dampet vårløk. Foto: Håvard Egge
Fransk burger.
Chevresalat Foto: Håvard Egge
Broccoli-tilbehør.
TORSKE_PANNNE: Denne lager du på 20 minutter. Foto: Erik hannemann
OPPSKRIFTER PÅ PASTA: Det er lett å gå lei. Her får du forslag til hvordan du varierer! Foto: Erik Hannemann
SYRLIG: Dampet torskefilet med sitronsmørsaus. Foto: Robin Balas

Resten handler om å steke kylling i noen minutter, koke brokkoli og knuse noen egg. Etter noen få minutter har du kledd formen med deig, hatt i blandingen og satt den i ovnen.

Tirsdag En deilig fiskerett som du lager som et «one pot wonder» er kjekt å ha på repertoaret.

Onsdag Kyllingbryst har, når sant skal sies, ikke spesielt mye smak.

Den gode nyheten er at det er enkelt å gjøre noe med det. I denne retten hamrer vi ost, helst cheddar, og skinke, helst en med mye smak, inn i kyllingbrystet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Til kyllingen foreslår jeg en herlig, velsmakende salat med chèvre.

Torsdag Har du prøvd å saltbake fisk? Ikke?

Da er det på tide å teste denne morsomme teknikken. Om du serverer den på denne måten, er jeg sikker på at folk - som ikke vet hvor lett det er - blir imponerte.

Til en så herlig fisk er det beste å gjøre det enkelt. Server noen kokte poteter, litt brunet smør slik proffene gjør og en av disse tre gode brokkolivariantene.

Fredag Jeg vil gjette på at fredagen er dagen for den enkleste middagen. Her er tipset: Stek baconet supersprøtt og pisk sammen egg i en bolle.

Bland kokvarm pasta med eggene og baconet og server med nyrevet parmesan. Du har nå laget spagetti carbonara.

Lørdag Ingen blir lei seg når de får hamburger. På Facebook-siden spurte Maren om jeg hadde noen gode burgerforslag. Det fikk hun prompte - og så sendte hun dette bildet!

Så god burger, med fransk vri, kan du også lage!

Søndag Siste måltidet denne uka er en herlig torskerett med masse, gode grønnsaker. Legg særlig merke til nepene som er en undervurdert skatt.

Ha en velsmakende uke!

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (4600 mennesker tar ikke feil ...) Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:
Slik lager du pesto
10 oppskrifter med kjøttdeig
Smaken av Mexico på rekordtid
Snickerskake: Bedre enn snickers...
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.