Storbyferie:

Frister det med en tur til Dubai?
Her er fem grunner til hvorfor du bør tenke deg om først

Man kan havne i alvorlige klemmer i den populære byen.

FRISTENDE?: Dubai har med sin raske byutvikling blitt et yndet reisemål, også for nordmenn. Det er likevel en del ting man som turist bør tenke på før man bestiller flybillettene. Her voktes et av byens mest kjente landemerker, Burj Khalifa, av en politirobot tidligere i år. Foto: NTB Scanpix
FRISTENDE?: Dubai har med sin raske byutvikling blitt et yndet reisemål, også for nordmenn. Det er likevel en del ting man som turist bør tenke på før man bestiller flybillettene. Her voktes et av byens mest kjente landemerker, Burj Khalifa, av en politirobot tidligere i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Byen som kan skilte med verdens første sjustjerners hotell, ørkenvandring, verdens høyeste bygning, shopping i øverste klasse og langstrakte strender, ble i 2016 kåret til verdens beste reisemål for fjerde år på rad, av prisutdeleren World Travel Awards.

Norwegian har daglige flyavganger fra Oslo til storbyen i De forente arabiske emirater, og den norske ambassaden i landet opplyser Dagbladet om at de fleste nordmenn som har bosatt seg der, bor i Dubai.

I februar i år var det registrert 758 fastboende nordmenn i byen. Men det å være turist eller tilflytter til den arabiske metropolen, er langt fra like trygt og enkelt for alle.

Byens svært strenge lover og regler gjør nemlig at man kan havne i alvorlig trøbbel med politiet - som igjen, i verste fall, kan føre til fengselsstraff. Her er fem punkter på hva som kan få deg i store problemer:

1. Voldtektsofre blir straffet

De siste åra har visse turistopplevelser i Dubai vekket mer oppsikt enn andre.

I fjor ble en britisk kvinne i 20-årene arrestert i Dubai etter hun anmeldte en voldtekt. Hun ble da anklaget for å ha hatt sex før ekteskapet, noe som blir ansett som en forbrytelse i De forente arabiske emirater.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer