Sesongstart:

Fritt fall i 105 km/t, 3D-briller og tidenes parade skal lokke deg til fornøyelsesparkene i sommer

Danskene feirer sin verdensberømte institusjon med stor parade i København neste uke. Også i Sverige og Norge er fornøyelsespark-sesongen i gang.

SESONGKLARE: Tivoli i København fyller 175 år i år, og markerer jubileet med en daglig musikalsk parade gjennom hele parkanlegget. Foto: Tivoli
SESONGKLARE: Tivoli i København fyller 175 år i år, og markerer jubileet med en daglig musikalsk parade gjennom hele parkanlegget. Foto: Tivoli Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I to år har det blitt arbeidet med en spesiell jubileumsparade når Tivoli i København i år feirer 175 år. Og tirsdag 8. mai er den et faktum.

Over 150 meter lang skal den være, og bestå av 30 gjøglere, flerfoldige fargerike paradevogner og en rekke musikalske innslag.

Hele verden

Københavns Tivoli er en av byens aller største attraksjoner, og har vært det i lang, lang tid. Tivoli er verdensberømt, og nettopp det er da også temaet for jubileumsparaden - som skal spinne over temaet «Hele verden møtes i Tivoli».

Temaet er det samme som ideen om Tivoli bygger på, de såkalte «fire søyler»: Haveanlegget, kulturen, forlystelsene og serveringsstedene. Paraden skal også gjenspeile Tivolis etter hvert lange historie fra Georg Carstensen - med kongens tillatelse - åpnet parken den 15. august i 1843.

Gave fra Disney

En av vognene som skal rulle i paraden er for øvrig designet av Walt Disney World Resort, og er gitt som en bursdagsgave. Musikken er komponert av popartisten Soleima og legendariske Bent Fabricius-Bjerre.

Men rekker du ikke åpningen tirsdag til uka, så er det ingen grunn til å fortvile, paraden skal rulle gjennom hele Tivoli-området hver dag i hele sommer, unntatt fredager.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer