ITALIENSK PASSER BRA: Det er først og fremst de lette og enkle hverdagsvinene som gjør seg best til pizza. Foto: Trygve Indrelid / Aftenposten / NTB Scanpix
ITALIENSK PASSER BRA: Det er først og fremst de lette og enkle hverdagsvinene som gjør seg best til pizza. Foto: Trygve Indrelid / Aftenposten / NTB ScanpixVis mer

VINTEST

Frossenpizza kan du skylle ned med øl. Den klassiske italienske pizzaen er som laget for vin

Med fett fra osten, tomatsaus og varierende garnityr og urter er det derimot ikke all vin som fungerer like godt. 

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Vin til pizza høres kanskje litt pretensiøst ut for nordmenn flest. Tar man utgangspunkt i nordmenns favorittpizza er jeg også helt enig.

Frossenpizzaen kan du med hell skylle ned med øl eller brus i stedet, men snakker vi ordentlig italiensk pizza er saken en annen.

Spar de eldre

Den klassiske italienske pizzaen med tynn bunn og ferske kvalitetsråvarer er som laget for vin. Med fett fra osten, tomatsaus og varierende garnityr og urter er det derimot ikke all vin som fungerer like godt. De komplekse, tanninrike og eldre utgavene kan du med hell spare til en seinere anledning.

Disse vinene er ikke optimale til verken tomatsaus, salt kjøtt, pølser eller annet liknende garnityr.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn