Du leser nå Dagbladet Pluss
ITALIENSK PASSER BRA: Det er først og fremst de lette og enkle hverdagsvinene som gjør seg best til pizza. Foto: Trygve Indrelid / Aftenposten / NTB Scanpix
ITALIENSK PASSER BRA: Det er først og fremst de lette og enkle hverdagsvinene som gjør seg best til pizza. Foto: Trygve Indrelid / Aftenposten / NTB Scanpix Vis mer

VINTEST

Frossenpizza kan du skylle ned med øl. Den klassiske italienske pizzaen er som laget for vin

Med fett fra osten, tomatsaus og varierende garnityr og urter er det derimot ikke all vin som fungerer like godt. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Vin til pizza høres kanskje litt pretensiøst ut for nordmenn flest. Tar man utgangspunkt i nordmenns favorittpizza er jeg også helt enig.

Frossenpizzaen kan du med hell skylle ned med øl eller brus i stedet, men snakker vi ordentlig italiensk pizza er saken en annen.

Spar de eldre

Den klassiske italienske pizzaen med tynn bunn og ferske kvalitetsråvarer er som laget for vin. Med fett fra osten, tomatsaus og varierende garnityr og urter er det derimot ikke all vin som fungerer like godt. De komplekse, tanninrike og eldre utgavene kan du med hell spare til en seinere anledning.

Prøv Pluss for 1 krone

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer