Frossenpizzatest: sprø og luftige bunner, men hvorfor smaker det så lite?

Vi har testet høstens nye frossenpizza.

Dinside Tidligere denne uken smakte vi oss gjennom en rekke av de nye ferdigmiddagene.

Det var langt mellom høydepunktene, og samlet sett kanskje den tristeste smakstesten vi har gjort siden vi startet å smake på ferdigmat.

Heldigvis var smakingen av de nye frossenpizzaene langt mer oppløftende, men vi har fortsatt et sterk bønn til produsentene: Kan vi ikke få mat som smaker litt mer?

Alle til lags Med unntak av pizzaen med blåmuggost og tacograndiosarullen havner alle pizzaene i kategorien «fornærmer ingen».

Det hele er litt tannløst.

Det er så mye spennende en kan gjøre med pizza, og her har man gått for de trygge valgene.

Du kan ikke gjøre alle til lags, men om man prøver ender man gjerne opp med motsatt effekt: Ingen blir fornærmet, men ingen blir spesielt begeistret heller.

FROSSENPIZZA: Seks av årets nye frossenpizzaer. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
PIZZARULL: Innbakt Grandiosa med tacosmak som varmes i mikro. En rull er nok til en person, veier 155 gram og har 349 kcal. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
ITALIENSK PIZZA MED SPEKESKINKE: Godt, men litt tam på smak. En pizza er grei til en sulten person, eller to litt mindre sultne med en god porsjon salat til. Pizzaen veier 405 gram, og har 907 kcal. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
KJØTTDEIG ELLER PEPPERONI? Kjøttdeigen ga mer smak enn pepperonien, og reddet sausen, men hvorfor vil de ikke fortelle oss det? En Grandiosa veier ett kilo, og burde være greit med litt tilbehør til en familie på fire. Inneholder 2.170 kcalorier. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
TODELT: En av de tre ostene, parmesanosten, strør du over pizzaen etter at den er stekt. En pizza veier 385 gram og holder til en sulten person, eller to litt mindre sultne til lunch, om du har salat eller lignende til. 885 kcal. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
OSTORAMA: For dem som elsker Grandiosa - og ost. En Grandiosa veier én kilo, holder til fire personer, og inneholder 2260 kcal. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
BEST I TEST: Nykommer med luftig og fin bunn, og kraftig smak. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE

Pizzabakerens ostepizza med blåmuggost har gjort et ærlig forsøk og er den av pizzaene med mest voksen smak, men også denne hadde hatt godt av å ta i litt ekstra.

Heldigvis kan mye gjøres hjemme på kjøkkenet, men noe er litt feil når alle pizzaene er så milde og snille på smak at de kan serveres småbarn - men ingen utfordrer smaksløkene våre.

Hvor er hvitløken? Stinget av chili? Oregano, basilikum? Eller i det minste noen biter løk eller hvitløk?

Ingen av pizzaene vi spiste var vonde, alle var gode på smak, og møtte til dels de forventningene vi har til frozzenpizza, men med få grep kunne de blitt så utrolig mye bedre.

God på bunn

Én ting var gjennomgående positivt: pizzabunnene.

Både Grandiosas «hjemmelagete» og pizzaene fra Pizzabakeriet hadde luftige og fine bunner, som var sprø og gode i kantene.

Spesielt imponerte de nye pizzaene i Pizzabakeriet-serien fra Orkla, som hadde luftig og sprø bunn.

GJØR LITT SELV: To av pizzaene fra Pizzabakeriet kommer med ingredienser ved siden av som du skal ha på pizzaen etter den har vært i ovnen, som denne varianten med spekeskinke. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
GJØR LITT SELV: To av pizzaene fra Pizzabakeriet kommer med ingredienser ved siden av som du skal ha på pizzaen etter den har vært i ovnen, som denne varianten med spekeskinke. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer

Bunnene er laget av surdeig, som er bakt med Tipo 0 mel, ekstra finmalt hvetemel, slik de gjør det i Italia.

Det var rett og slett bunnen som reddet de noe tamme pizzaene.

- Likte bunnen kjempegodt, men toppingen og sausen var kjedelig. Kommer disse som løs pizzabunn også?

Grandiosa pizzarull med taco

Vi skjønner konseptet med pizzarullene fra Grandiosa, men tidligere forsøk har ikke vært spesielt vellykkete. Da Dinside smakte pizzaruller første gang, med ost og skinke og pepperoni ble det en svak treer og en soleklar toer.

Denne med tacosmak ser til forveksling lik ut, men her har de tatt i litt mer på smak.

- Her har de gitt fyllet litt krutt, jeg kjenner chilien sitter på tungen.

Konsistensen på fyllet er imidlertid fortsatt litt dvask:

- Det er som om de har tatt taco i en blender og stappet det inn i en chiabatta. Nesten mer som en burrito enn en pizza?

Vi savner også smaken av stekt ost, men alt i alt er panelet positivt overrasket.

Det ble ikke høyere enn en treer denne gangen, men den er til gjengjeld sterk.

Pizzabakeriet - spekeskinke

Den nye serien pizzabakeriet fra Orkla lover godt. Pizzaene skal være bakt med ekstra finmalt hvetemel, på italiensk vis.

Det har de fått til. Dette ser bra ut, og bunnen er både sprø og luftig. Pizzaen har tomatsaus og små kuler mozzarellaost, og spekeskinken kommer i en pakke for seg, slik at du kan ta den på etter du har stekt pizzaen.

Men når samtalen fort dreier seg inn på hva man ha på ta den gode bunnen med den litt smakløse sausen og den tamme skinken for at pizzaen skal smake noe, da har de ikke lykkes helt.

Misforstå oss rett, dette er godt, men det er litt kjedelig.

PIZZARULL: Innbakt Grandiosa med tacosmak som varmes i mikro. En rull er nok til en person, veier 155 gram og har 349 kcal. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
PIZZARULL: Innbakt Grandiosa med tacosmak som varmes i mikro. En rull er nok til en person, veier 155 gram og har 349 kcal. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer

- Det ser bra ut, men det smaker lite. Skinken er tam på smak, og det mangler krydder - men det er stort potensiale for forbedring,

En svak firer.

Grandiosa - Vår hjemmelagde med pepperoni

Denne ligner endel på den hjemmelagde Grandiosaen med skinke, med store pepperonibiter spredd utover pizzaen. Det er godt med ost, men mindre enn den andre.

Sausen er mer fyldig, og en av testerne bemerker at sausen har tydelig kjøttsmak. Det viser seg å være mer enn smak, pepperonipizzaen inneholder nemlig kjøttdeig.

- Denne burde hete kjøttdeigpizza med pepperoni, det er jo mer kjøttdeig (elleve prosent) enn pepperoni (syv prosent) på pizzaen, er det lov?

Den ekstra kjøttdeigen gir sausen mer smak og fylde, og et litt mer komplisert smaksbilde, men dessverre gir ikke pepperonien noe særlig mer enn saltsmak.

Hadde dette blitt markedsført som en kjøttdeigpizza med pepperoni kunne vi nok luktet på femmeren, men når det som skal være hovedsmaken er såpass anonymt, blir det terningkast fire.


Pizzabakeriet 3 oster

Nok en nykommer i Pizzabakeriet-serien. 3 oster-pizzaen skal ha blå ost, spesifisert på pakken som blåmuggost, mozarella og parmesan.

ITALIENSK PIZZA MED SPEKESKINKE: Godt, men litt tam på smak. En pizza er grei til en sulten person, eller to litt mindre sultne med en god porsjon salat til. Pizzaen veier 405 gram, og har 907 kcal. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
ITALIENSK PIZZA MED SPEKESKINKE: Godt, men litt tam på smak. En pizza er grei til en sulten person, eller to litt mindre sultne med en god porsjon salat til. Pizzaen veier 405 gram, og har 907 kcal. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer

Parmesanen kommer finrevet i en pose for seg, slik at du kan strø den over pizzaen etter at den har vært i ovnen.

Bildet på pakken frister, og resultatet som kommer ut fra ovnen er bedre enn forventet. Dette ser spennende ut!

Bunnen er god og luftig, og sprø i kantene, og det smaker godt av ost, spesielt blåmuggosten trer frem.

Dette er den pizzaen med mest voksen smak.

Panelet er likevel noe delt over smaken på osten. For der en synes blåmuggosten ble i overkant stram, skulle de to litt mer osteglade testerne gjerne sett at de hadde våget seg på en enda strammere variant.

- Det er nok mye ost for noen, men noen ganger er ost det eneste man har lyst på, og da er denne perfekt.

KJØTTDEIG ELLER PEPPERONI? Kjøttdeigen ga mer smak enn pepperonien, og reddet sausen, men hvorfor vil de ikke fortelle oss det? En Grandiosa veier ett kilo, og burde være greit med litt tilbehør til en familie på fire. Inneholder 2.170 kcalorier. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
KJØTTDEIG ELLER PEPPERONI? Kjøttdeigen ga mer smak enn pepperonien, og reddet sausen, men hvorfor vil de ikke fortelle oss det? En Grandiosa veier ett kilo, og burde være greit med litt tilbehør til en familie på fire. Inneholder 2.170 kcalorier. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer

Sausen er dessverre noe tannløs, og trekker ned.


Grandiosa - Vår hjemmelagde med skinke

Pizzaen fyller nesten en hel langpanne, og har god og fluffy bunn. Det er rikelig med skinke på pizzaen, i større stykker enn man vanligvis får på Grandiosa, men det som slår oss mest er at her er det mye ost.

- Og den osten var skikkelig god!

Smaksbildet er ikke ulikt det du får av en vanlig Grandiosa, bare uten de slappe paprikabitene. Det er ikke noe stort savn, men vi skulle gjerne sett at de hadde byttet ut, ikke droppet, paprikaen, for eksempel med litt løk eller sopp.

- Det er som om Grandiosa har fått barn med et ostesmørbrød.

Det er ingen avansert pizza, men liker du Grandiosa, vil du ikke bli skuffet. Den har riktignok ikke ren skinke, men en kjøttblanding, men det er ingen stor overraskelse.

Denne har bedre bunn og mer ost enn originalen - og smaker slik Grandiosa skal smake.

Pizzabakeriet - chorizo e mozzarella

God, luftig og sprø pizzabunn, som klart er vår nye frossenpizzafavoritt. Og der osten og spekeskinken ble noe tam, gir denne smaksløkene våre litt mer.

TODELT: En av de tre ostene, parmesanosten, strør du over pizzaen etter at den er stekt. En pizza veier 385 gram og holder til en sulten person, eller to litt mindre sultne til lunch, om du har salat eller lignende til. 885 kcal. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
TODELT: En av de tre ostene, parmesanosten, strør du over pizzaen etter at den er stekt. En pizza veier 385 gram og holder til en sulten person, eller to litt mindre sultne til lunch, om du har salat eller lignende til. 885 kcal. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer

- Chorizoen er god og salt, og gir denne pizzaen et forsprang på de to andre. Det er rett og slett mer smak.

Vi hadde fortsatt sett at sausen var litt bedre balansert og smakte litt mer, og med fare for å gjenta oss selv til det kjedsommelige: Her hadde det vært fint med litt krydder.

Likevel en favoritt blant årets nye pizza, som flere i testpanelet kunne tenke seg å kjøpe igjen.

Saken ble opprinnelig publisert på Dinside Les her.

BEST I TEST: Nykommer med luftig og fin bunn, og kraftig smak. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
BEST I TEST: Nykommer med luftig og fin bunn, og kraftig smak. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
OSTORAMA: For dem som elsker Grandiosa - og ost. En Grandiosa veier én kilo, holder til fire personer, og inneholder 2260 kcal.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
OSTORAMA: For dem som elsker Grandiosa - og ost. En Grandiosa veier én kilo, holder til fire personer, og inneholder 2260 kcal. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer