Frostskadet eller bare litt forfrossen?

Slik sjekker du.

UNNGÅ FROSTSKADER: Små barn forfryser lettere fingre og tær enn større barn som er mye i aktivitet. Følg derfor med på minstemann.  www.colourbox.com
UNNGÅ FROSTSKADER: Små barn forfryser lettere fingre og tær enn større barn som er mye i aktivitet. Følg derfor med på minstemann. www.colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Selv om det naturligvis hender at barn fryser, er det nok et vanligere problem at de svetter i klærne mamma og pappa sender dem ut i.

Fryser vi selv, kler vi gjerne ekstra godt på de små, og i forbifarten er det lett å glemme at barna som oftest er langt mer aktive enn vi er når vi er ute i kulde og snø. I alle fall de litt større barna. Det finnes både vinterluer og votter som holder barna ordentlig varme.

Ofte aktive - Det skal ganske mye til for at store barn får frostskader. De er som regel aktive og i full fart i lek. Dersom de blir sittende stille, er risikoen større, sier spesialist i allmennmedisin og blogger Kari Løvendahl Mogstad til Foreldre & Barn.

Hun minner om at det er spesielt viktig å utstyre barnehagebarn med godt, varmt fottøy om vinteren. De tilbringer ofte mange timer ute, og leken ødelegges fort dersom tærne blir kalde.

Velg romslige sko der det er god plass til ullsokker.

Bruk finlandshette - Den viktigste måten å sikre barnet mot frostskade på er å kle det riktig. Bruk romslig tøy, gode sko og ull innerst, sier Løvendahl Mogstad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer