GYLNE RIDDERE: Arme riddere er perfekt frokost på hytta eller på terrassen en sommerdag. Server med rørte jordbær. Foto: STUDIO DREYER HENSLEY
GYLNE RIDDERE: Arme riddere er perfekt frokost på hytta eller på terrassen en sommerdag. Server med rørte jordbær. Foto: STUDIO DREYER HENSLEYVis mer

Fru Timians beste sommerfrokost

Arme riddere og rørte jordbær på bryggekanten.

• Flere matsaker på db.no/mat
- Arme riddere er den perfekte hyttefrokosten for oss, sier Marit Røttingsnes Westlie alias «Fru Timian», matblogger og aktuell med kokeboka «Fru Timians beste sommermat».

- Vi pleier å ta maten med ned på bryggekanten og spise, våte i håret etter morgenbadet. Så sitter vi der og nyter maten og sommeren, mens vi dingler med beina.

Familien har hytte i Indre Østfold.

SVELE-PANNEKAKER: Amerikanske pannekaker og norske sveler i skjønn forening. Foto: STUDIO DREYER HENSLEY
SVELE-PANNEKAKER: Amerikanske pannekaker og norske sveler i skjønn forening. Foto: STUDIO DREYER HENSLEY Vis mer

- Vi holder til på en odde ved Aremarksjøen. Utrolig fredelig og sol hele dagen. Et fint sted å slappe av, sier hun.

Ferie og helg Joda, litt syndig er det å kose seg med brød dyppet i egg, søtet med sukker og stekt i deilig smør. Men ferie er ferie.

- Dessuten bruker jeg ikke så mye loff. Halvgrovt brød blir like bra. Jeg bruker heller ikke så mye sukker, sier Røttingsnes Westlie.

Men nyplukkede rørte jordbær, det unner hun seg.

Arme riddere kan hun uten problemer lage i blinde.

NÅR SOM HELST: Denne frokostblandingen er så god at matbloggeren Fru Timian spiser den når som helst på døgnet. Foto: STUDIO DREYER HENSLEY
NÅR SOM HELST: Denne frokostblandingen er så god at matbloggeren Fru Timian spiser den når som helst på døgnet. Foto: STUDIO DREYER HENSLEY Vis mer

-Jeg gjør det på gefühlen, men det blir faktisk bra hver gang, samme hvor mange det skal lages frokost til, sier hun.

Arme Riddere spiser familien til frokost hele året, men bare i helgene.

SOMMER: Marit Røttingsnes Westlie alias fru Timian er glad i sommeren. Foto: CAPPELENDAMM
SOMMER: Marit Røttingsnes Westlie alias fru Timian er glad i sommeren. Foto: CAPPELENDAMM Vis mer

- Det skal være litt ekstra. Ungene elsker det, sier hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Amerikansk-norsk Familien har også sin egen høyt elskede «fusion-frokost», en blanding av amerikanske pannekaker og norske sveler.

-Svelene pleide bestemor å steke når jeg var på ferie på Nord-Møre, pannekaker er spesialiteten til mannen min. I kokeboka bringer jeg en variant basert på deres oppskrifter. Kakene blir luftige og veldig gode. Vi spiser dem gjerne til frokost.
 
Fru Timian anbefaler også scones til sommerfrokosten.

- Men bare dersom du er villig til å spise bakverk med mye smør. Mine scones er fulle av smør. Til gjengjeld er de utrolig luftige og smakfulle. Og kjemperaske! Hele prosessen, fra du blander deigen til du tar dem ut av ovnen, tar en halv time. En flott ting å overraske familien med i ferien.

Salat Utover dagen går det gjerne i salater for «Fru Timian».

- Jeg er veldig glad i salat, spesielt om sommeren. Tomatene henter jeg i eget drivhus. De smaker som godteri akkurat nå. Og den norske salaten er knasende deilig. Til kvelds blir det ofte kjøtt eller fisk på grillen. Det er smaken av sommer for meg.