Økende problem

Full passasjer tvang flyet til å snu. Regninga: 800 000 kroner

Dømt til å betale alle utgiftene.

MÅTTE SNU: Et fly fra Hawaiian Airlines fra Honolulu til New York måtte snu for å sette av en beruset og plagsom passasjer. Det ble dyrt for vedkommende. Foto: NTB Scanpix
MÅTTE SNU: Et fly fra Hawaiian Airlines fra Honolulu til New York måtte snu for å sette av en beruset og plagsom passasjer. Det ble dyrt for vedkommende. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det kommer stadig rapporter om berusede flypassasjerer som skaper ubehag, er til sjenanse for andre passasjerer, og i verste fall tvinger flyet de er passasjerer i til å foreta en ikke planlagt landing.

Flyselskapene er lei, og i Storbritannia har lavkostselskapet Ryanair bedt om nye regler rundt skjenking på flyplassene. Selskapet vil at passasjerer som venter på avgang kun skal ha anledning til å kjøpe to alkoholenheter, og at disse registreres på boardingkortet på samme måte som når man kjøper taxfree-varer.

Saftig erstatning

Også i USA virker det som om ei grense er nådd. I alle fall bestemte en føderal dommer seg nylig for å statuere et saftig eksempel da han mandag denne uka dømte en passasjer til å betale Hawaiian Airlines en erstatning på 97 817 amerikanske dollar - i underkant av 800 000 kroner etter dagens kurs, skriver Honolulu Star Advertertiser.

Beløpet er eksakt det samme som flyselskapet mener det kostet å snu flyet, som var på vei fra Honolulu til New York.

Passasjeren, en middelaldrende mann fra New Jersey, skal ha begynt å sjenere besetningen allerede mens flyet var på rullebanen, og skal ha fortsatt etter at det kom i lufta.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer