SMÅTT OG GODT: Ribbe på stekt potet kan være godt følge til en liten sterk en. Foto: Lisbeth Michelsen
SMÅTT OG GODT: Ribbe på stekt potet kan være godt følge til en liten sterk en. Foto: Lisbeth MichelsenVis mer

Full pott! Denne klassikeren er den beste akevitten

Akevitt er alltid fast følge til julematen, men kan fint nytes mer enn en gang i året.

At vi i Norge har et brennevin i internasjonal toppklasse og stort sett bare drikker det én måned i året er derimot synd.

Akevitt har definitivt noe å bidra med også utenom julematsesongen.

Arcus har lenge hatt et hegemoni og stått bak stort sett alt av akevitt på det norske markedet. Dette er i ferd med å endre seg ettersom flere småprodusenter nå har kommet på banen.

Mindre produsenter lager akevitt VINEKSPERT: Dagbladets vinekspert Robert Lie har 20 års erfaring i restaurantbransjen, og har tidligere vært vinansvarlig ved blant annet Restaurant Oscars gate, Statholdergaarden, Grefsenkollen og Bagatelle. Han er firedobbelt norgesmester og foreløpig eneste nordmann som har vunnet europamesterskapet for vinkelnere. Foto: NINA HANSEN Vis mer

Det norske brenneri (tidligere Puntervold) har i flere år vist at mindre produsenter også kan lage akevitt av topp kvalitet.

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn