Full ribbemiddag til fire koster bare 61 kroner mer enn Grandiosa

Priskrigen fører til billigere julemat. Så lite koster de vanligste julemiddagene.

JULEMAT: Det koster litt mer enn Grandiosa, men det må ikke være en stor økonomisk utskeielse å spise full ribbemiddag på julaften. Illustrasjonsfoto: GORM KALLESTAD/NTB SCANPIX
JULEMAT: Det koster litt mer enn Grandiosa, men det må ikke være en stor økonomisk utskeielse å spise full ribbemiddag på julaften. Illustrasjonsfoto: GORM KALLESTAD/NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Med priskrig i de store butikkjedene like før jul, har kunder kunnet hamstre surkål, rødkål, marsipan og andre ting vi spiser i jula, til en svært billig penge.

Når det gjelder julemiddagen, spiser de fleste ribbe, pinnekjøtt og medisterkaker/-pølser på julaften, men vi nordmenn spiser også 200 000 Grandiosaer 24. desember.

Dette kan det være mange grunner til, for eksempel kan noen synes det er vanskelig å lage maten selv, mens andre ikke har råd til annet.For selv med de elleville prisene på julevarer koster det mer å lage julemiddag enn å spise Grandiosa på julaften. Men velger du noen av de halvfabrikataløsningene som er på tilbud nå i julen, som surkål og rødkål til en krone, er det bare 15 kroner per person som skiller ribbemiddag fra frossenpizzamiddag på julaften.

Ønsker du å lage middagen helt fra bunn, koster det noe mer.

Har du basisvarene i kjøkkenskapet derimot, kan mye av utgiftene brått kuttes ned på. Da er det rimeligere å lage pinnekjøttmiddagen fra bunn enn å kjøpe halvfabrikata.

Vil du ikke lage julematen selv, kan du få den levert på døra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer