DEFEKT? Har du problemer med at hjem-knappen ikke fungerer som den burde, finnes det apper som kan hjelpe deg. Foto: Kirsti Østvang
DEFEKT? Har du problemer med at hjem-knappen ikke fungerer som den burde, finnes det apper som kan hjelpe deg. Foto: Kirsti ØstvangVis mer

Fungerer ikke hjem-knappen?

Her er trikset som løser problemet.

Dinside: Android-telefoner kommer i mange former og farger, og noen av dem har en fysisk hjem-knapp som tar deg tilbake til hjemskjermen, og som også kan brukes for å vekke telefonen når skjermen er slått av.

Den kan med tida bli slitt; enten på grunn av smuss og støv, fukt, slag og den slags, eller fordi man bruker den svært mye - en undersøkelse i 2013 viste for eksempel at gjennomsnittsbrukeren sjekker telefonen sin 110 ganger om dagen.

Har du en telefon der hjem-knappen ikke virker slik den burde? Da bør du lese videre.

Les også: Slik fikser du defekt hjem-knapp på iPhone

Lar deg sveipe fra bunnen Det finnes mange apper i Google Play-butikken som lar deg emulere et trykk på hjem-knappen. Noen av dem blir liggende som et ikon på skjermen hele tida, mens andre ligger i varslingsmenyen («rullegardinen» du trekker ned fra toppen).

En av de mer elegante vi fant, var derimot Swipe Home Button (Google Play, gratis).

Appen krever ingen spesielle rettigheter og er gratis å laste ned. Når appen er installert og åpnet, vil den registrere sveipebevegelser fra bunnen av skjermen.

Med standardoppsettet (mulig å endre via innstillingene i appen) fungerer det slik:

Sveip opp: Hjem
Sveip på skrå opp til venstre/høyre: Viser varslingsmenyen (på samme måte som å dra fingeren ned fra toppen av skjermen - kan uansett være kjekt om du har en stor telefon)
Sveip opp og så ned igjen: Viser listen over kjørende programmer

Tilbyr også andre snarveier Som nevnt er det mulig å endre disse innstillingene, og du kan også lage snarveier for å åpne en gitt app, hoppe til neste sang eller lignende.

Appen lar deg også skille på korte og lange bevegelser, der en bevegelse over 40 prosent av skjermhøyden kan utløse en annen snarvei enn en kort bevegelse.

Les også: Kjekk snarvei til alle Android-appene

Vær imidlertid oppmerksom på at appen bare fungerer når skjermen er tent (og eventuelle skjermlåser passert). For å vekke telefonen når skjermen er avslått, må du fortsatt bruke av og på-knappen.

Appen opptar også en plass i varslingsmenyen, men du kan gjøre varselikonet blankt slik at det ikke opptar en plass på topplinjen til enhver tid. Har du en Android-telefon som kjører versjon 4.1 eller høyere, kan du via applikasjoner-menyen under innstillinger fjerne den fra varslingsmenyen ved å ta bort krysset for «vis varsler».

Swipe Home Button (Google Play, gratis)

Saken ble opprinnelig publisert på DinSide. Les her.