Funkishytta har naturen som nærmeste nabo

Arkitekten bygde en privat hytte med lite skille mellom inne og ute.

USJENERT: Den røde funkishytta ligger uforstyrret til med store vinduer som åpner opp mot skogen. FOTO: Photolux Studios (Christian Lalonde)
USJENERT: Den røde funkishytta ligger uforstyrret til med store vinduer som åpner opp mot skogen. FOTO: Photolux Studios (Christian Lalonde)Vis mer

Det er ikke bare nordmenn som har behov for en egen hytte å rømme til i ferier og helger. Denne lille, røde hytta ligger idyllisk til i et skogsområde i Quebec, Canada. Eierne, en canadisk familie på tre, tok kontakt med arkitektkontoret Kariouk med ønske om en hytte de kunne bruke hele året.

Kontakt med naturen - Familien ønsket et lite og privat tilfluktssted til helger og ferier året rundt, forklarer arkitekt Paul duBellet Kariouk til Bonytt.no De ville ha et sted de kunne bruke resten av livet, og som datteren en dag kan overta.Det var også viktig for dem å oppnå maksimal kontakt med den vakre naturen rundt hytta.

De store vinduene gir en følelse av å leve i ett med skogen rundt hytta.

Ifølge arkitekten er området svært vakkert på vinteren, med gode ski og turmuligheter.

I ett med naturen Arkitektene har delt hytta i to deler: en privat del med soverom, bad og skap, og et fellesområde med familiens oppholdsrom. De store glassvinduene skaper kontakten de ønsket med naturen.

STUE: Stuen er en del av fellesområdet i hytta. Oppholdsrommet er omsluttet av glassvinduer   FOTO: Photolux Studios (Christian Lalonde)
STUE: Stuen er en del av fellesområdet i hytta. Oppholdsrommet er omsluttet av glassvinduer FOTO: Photolux Studios (Christian Lalonde) Vis mer

Hemsen over oppholdsrommet er datterens domene.

- For å gi hytta privatliv plasserte vi den ytterst på tomten der vegetasjonen er kraftigst. På den måten ligger den usjenert til selv om flere av veggene er av glass. Paret og datteren har sammen sydd gardiner som er gjennomgående i hele hytta.

Enkelt å vedlikeholde Hytta har gjennomgående gulvvarme og en effektiv peis som gir god varme slik at hytta kan brukes hele året.

Hytteeierne ønsket også at hytta skulle være enkel å holde vedlike og ikke for kostbar. På bakgrunn av det valgte arkitektene rimelige og vedlikeholdsfrie materialer som sement og betong.

PLANTEGNING FOTO: Photolux Studios (Christian Lalonde)
PLANTEGNING FOTO: Photolux Studios (Christian Lalonde) Vis mer

En grafikervenn av familien har laget en "quilt" av kobber og sinkplater i taket over inngangen.

- Det var jeg som valgte rødfargen på eksteriøret, forklarer arkitekten. Familien vurderte først en koksgrå farge, men det fikk hytta til å se ut som et panserskip. Jeg valgte rødt siden det minner om de tradisjonelle låvene i området.

Interiør Eierne har selv stått for innredningen av hytta, med unntak av det ovale spisebordet og belysningen i gangen. Disse var nemlig en avskjedsgave fra arkitekten, som han selv har laget.

- Da prosjektet nærmet seg slutten hadde jeg ikke noe sted å bo, siden det var forsinkelser med oppussingen av min egen leilighet. Kundene, som også ble gode venner, lot meg bo i hytta mens boligen min ble ferdig, avslutter Kariouk.

SNITT FOTO: Photolux Studios (Christian Lalonde)
SNITT FOTO: Photolux Studios (Christian Lalonde) Vis mer

Les også:

Her ligger de kuleste interiørbildene

Eier du hytte her, sitter du på en gullgruve

STRAMT INTERIØR: Hytteeierne har selv innredet hytta med stilrene og moderne møbler. FOTO: Photolux Studios (Christian Lalonde)
STRAMT INTERIØR: Hytteeierne har selv innredet hytta med stilrene og moderne møbler. FOTO: Photolux Studios (Christian Lalonde) Vis mer

Så kul loftsleilighet har vi aldri sett før

Slik sjekker du om barnehagen til barnet ditt er trygg

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

STILRENT BAD: Badet er moderne innredet med betonggulv og flislagt dusj. FOTO: Photolux Studios (Christian Lalonde)
STILRENT BAD: Badet er moderne innredet med betonggulv og flislagt dusj. FOTO: Photolux Studios (Christian Lalonde) Vis mer
Hytte i Canada Photolux Studios (Christian Lalonde)
Hytte i Canada Photolux Studios (Christian Lalonde) Vis mer